Тържествен ритуал по полагане на военна клетва ще се състои

...
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва ще се състои
Коментари Харесай

Новоназначени военнослужещи ще положат клетва в Ямбол

Тържествен обред по полагане на военна клетва ще се състои в 10:30 часа на 16 юни - петък в Ямбол, оповестиха от полицията.

След повече от 20 години жителите на града ще имат опцията да споделят насладата и вълнението на новоназначените военнослужещи във формированията от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада в гарнизоните Ямбол, Стара Загора, Хасково и Плевен.

Двадесет и осем девойки и младежи, ще дадат обещания за честност към народа и Родината в тържествена конюнктура, пред своите командири и пред бойното знаме.

Строят, командван от майор Златко Белев, краткотрайно изпълняващ длъжността пълководец на 42 механизиран батальон, ще бъде признат от полковник Емил Симеонов  заместник-командир на 2 механизирана бригада.

Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия.

На ритуала по полагане на военна клетва са поканени както публични посетители, фамилиите и околните на новопостъпилите военнослужещи, по този начин и всички жители на региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР