Тарифите за пренос и разпределение, които са част от крайната

...
Тарифите за пренос и разпределение, които са част от крайната
Коментари Харесай

Карел Крал: Трябва да се повишат тарифите за пренос и разпределение на ток

Тарифите за транспорт и систематизиране, които са част от крайната част на цена на тока, би трябвало да се покачат. Това съобщи районният управител на компанията ЧЕЗ за България Карел Крал:

" Цената, която се заплаща за транспорт и за систематизиране в България е по-малко от половината от това, което се заплаща приблизително в другите европейски страни. Един километър кабел и един трафопост костват съвсем толкоз, колкото коства в Германия, Дания и Чехия ".

" Няма по-ниски цени на материали, а има по-ниска цена на труда, само че оперативните разноски са дребна част от крайната цена. Трябва стъпка да се усилва цената за транспорт и систематизиране ", добави районният управител на ЧЕЗ.

Енергийният регулатор не е признал 80 милиона лв. от разноските на компанията, с цел да има по-малко нарастване на тока, посочи още Крал.  ЧЕЗ изиска електрическата енергия да нарастне с 5 и половина % приблизително, а предвижданото от регулатора нарастване е към 2 %.
Карел Крал отхвърли изказванията, че поисканото от тях нарастване на тока е обвързвано с продажбата на активите на ЧЕЗ и че по този начин се цели новите притежатели да могат да си заплащат заемите по договорката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР