Търговците в световен мащаб се опасяват, че обявените отстъпки и

...
Търговците в световен мащаб се опасяват, че обявените отстъпки и
Коментари Харесай

Търговците на дребно предлагат големи промоции за Черния петък, но ще харчат ли купувачите?

Търговците в международен мащаб се притесняват, че оповестените отстъпки и промоции в магазините за Черния петък , няма да са задоволителни, с цел да привлекат купувачите. По този мотив от „ Асошиейтед прес “ означават, че потребителите са подложени на напън , защото спестяванията им понижават , а задълженията по кредитните им карти нарастват. И макар че са получили известно облекчение от положителните вести, свързани с инфлацията, доста артикули и услуги като месо и наеми към момента са надалеч по-високи, в сравнение с бяха единствено преди три години.

85-годишната Барбара Линдквист от Хоторн Уудс, Илинойс, показа, че тя и брачният партньор ѝ възнамеряват да похарчат към 1000 $ за празнични дарове за трите ѝ огромни към този момент деца, 13-те им внуци и тримата правнуци. А сметката ще им излезе почти същата като предходната година.

Линдквист, която продължава да работи като учителка в предучилищна възраст в локална черква обаче, разяснява, че ще се концентрира повече върху промоциите поради към момента високите цени на месото и други съществени артикул и. Тя също възнамерява да купи повече подаръчни карти, които счита, че ще ѝ оказват помощ да се придържа към бюджета си.

„ Опитвам се да вляза в планувания бюджет “ , сподели Линдквист, която преди малко беше взела чаршафи и кърпи с отстъпка от Kohl за свои другари, които ще дойдат от Панама по време на празниците.

Много търговци на дребно също са планували тазгодишните условия и са поръчали по-малко артикули за този празничен сезон. Освен това са пуснали и празничните разпродажби по-рано през октомври спрямо предходната година, с цел да оказват помощ на купувачите да разпределят разноските си . Ранното извършване на покупки наподобява е наклонност, която стана по-изразена единствено по време на пандемията , когато тапите в мрежата за доставки през 2021 година накараха хората да купуват по-рано от боязън да не получат това, което желаят.

Но търговците на дребно споделиха, че доста купувачи ще се съсредоточат повече върху настоящите промоции и евентуално ще изчакат до последния миг. Best Buy посочи, че предлага повече продукти на начална цен а, до момента в който Kohl’s опрости своите промоции, като промотира продукти под избрана цена като да вземем за пример 25 $, в своите магазини.

Target пък посочи, че купувачите чакат по-дълго, с цел да купят продукти . Например, вместо да купуват суичъри или деним през август или септември, те устояха, до момента в който времето не застудя.

„ Ясно е, че потребителите са удивително устойчиви “ , изясни основният изпълнителен шеф на Target Брайън Корнел пред анализатори предходната седмица.

„ И въпреки всичко в нашето проучване неща като неустановеност, нерешителност и ръководство на бюджет са най-важните. “

Националната федерация за търговия на дребно , най-голямата група за търговия на дребно в Съединени американски щати, чака купувачите да харчат повече тази година, в сравнение с предходната. Според данните обаче темпото им ще се забави поради цялата икономическа неустановеност . Групата предвижда, че ваканционните продажби в Съединени американски щати ще се покачат с 3% до 4% от ноември до декември, спрямо растеж от 5,4% преди година. Темпото е в сходство със междинното годишно нарастване на празниците от 3,6% от 2010 година до предпандемичната 2019 година. Американците усилиха разноските по време на пандемията, с повече пари в джобовете си от федерални чекове за помощ и поради това, че нямаше къде да пътуват по време на блокировките. За празничния сезон на 2021 година продажбите за двумесечния интервал се покачиха с 12,7%.

Онлайн отстъпките би трябвало да са по-добри от преди година, изключително за играчки, електроника и облекла , съгласно Adobe Analytics, която наблюдава онлайн харчовете на потребителите. Компанията предвижда, че играчките ще бъдат понижени приблизително с 35%, спрямо 22% преди година, до момента в който електрониката би трябвало да види 30% понижения, спрямо миналогодишните 27%. При облеклата купувачите ще видят междинна отстъпка от 25% спрямо 19% предходната година, акцентира Adobe.

Анализаторите считат петдневния Черен петък уикенд – който включва понеделника след празника, прочут като Cyber Monday – основен барометър за желанието на купувачите да харчат. И Черният петък се чака още веднъж да бъде най-натовареният ден за извършване на покупки в годината , съгласно Sensormatic Solutions, компания, която следи трафика на магазините. Средно 10-те най-натоварени дни за извършване на покупки в Съединени американски щати се чака още веднъж да съставляват почти 40% от целия празничен трафик на дребно, сподели Sensormatic.

Маршал Коен, основен консултант по търговията на дребно в Circana, компания за пазарни изследвания, съобщи своето мнение, че купувачите просто ще се придържат към лист и няма да купуват импулсивно. Той също по този начин има вяра, че ще отделят време за закупуване през целия сезон. Освен това Коен посочи:

„ Няма възприятие за неотложност. Потребителите споделят: „ Ще пазаря, когато ми е комфортно. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР