Търговците ще приемат плащания, като задържат своя iPhone до телефона

...
Коментари Харесай

Тестват безконтактно плащане чрез доближаване на телефоните


Търговците ще одобряват заплащания, като задържат своя iPhone до телефона на купувача
(снимка: CC0 Public Domain)

Колко по-лесно може да бъде заплащането в магазина? Apple разгласи, че възнамерява по-късно тази година да вкара алтернатива за безконтактно заплащане, която ще разреши на компаниите да употребяват своите телефони за обработка на транзакции в магазините без потребност от спомагателен хардуер.
още по темата
Новата функционалност „ Доближете за заплащане ” ще разреши на търговци от всевъзможен размер да одобряват заплащания, като просто задържат своя iPhone покрай телефона или смарт-часовника на купувача. Системата работи и с безконтактни кредитни и дебитни карти.

Функцията ще бъде включена в идна бета-актуализация на iOS. Тя ще е налична единствено за модели като и тези след него.  Apple се надява, че това ще му помогне да задълбочи връзките си с търговците на дребно. Данните за заплащане ще бъдат предпазени от същата технология, употребена в, като всички транзакции ще са криптирани.

„ В съдействие с платежни платформи, разработчици на приложения и разплащателни мрежи ние вършим по-лесно от всеки път компаниите – от всевъзможен размер, от независими бизнесмени до огромни търговци на дребно — безпроблемно да одобряват безконтактни заплащания и да продължат да развиват бизнеса си ”, уточни Дженифър Бейли, вицепрезидентът на Apple Pay и Apple Wallet, представен от.

Изглежда, че с новата функционалност Apple желае да се конкурира директно със Square, която се нарежда като „ сътрудник на продавачи от всевъзможен размер ”, предлагайки набор от услуги за заплащане, в това число хардуер като терминали за заплащане и картови четци.

„ Ние непрекъснато работим върху нови способи за понижаване на бариерата за нахлуване на търговците, в това число технология, която разрешава на продавачите да одобряват заплащания без спомагателен хардуер, само че сега нямаме какво да обявим ”, сподели Маркъс Тори, представител на Square, в отговор на питане по отношение на новината за конкурентната технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР