Търговци в столични магазини продължават да продават флакони с райски

...
Търговци в столични магазини продължават да продават флакони с райски
Коментари Харесай

Въпреки забраната - продажбата на флакони с райски газ продължава, доставят и до адрес

Търговци в столични магазини не престават да продават флакони с божествен газ макар признатата възбрана. Балони с божествен газ обаче мъчно могат да бъдат открити, търговията върви главно с пълнителите за тях.

В три от пет тествани магазина търговците оферират закупуването на пълнители с божествен газ, само че не и балони, предава Би Ти Ви.

При опит на 16-годишно момиче да си закупи балони с божествен газ от магазин в столицата продавачът отхвърля с претекста, че е неразрешена продажбата им, само че добавя, че са налични единствено флаконите.

Проверката продължава и във втори магазин.

Момичето не съумява да закупи балон с божествен газ, само че не поради възбраната му, а тъй като са свършили. Продавачът в магазина обаче още веднъж предлага единствено флакон със неразрешения божествен газ.

От репортажа излиза наяве, че търговците са разширили своята търговия и към този момент доставят флаконите с божествен газ до адрес. Сделката в тази ситуация се реализира на метри от полицията.

Темата с райския газ излезе на напред във времето след следствие на " 24 часа ". В него първи алармирахме, че балони с божествен газ се продават по нощни заведения, нощни клубове и централните алеи на морските ни курорти. Дори освен това, родители сами ги набираха за празненства на децата си, с цел да мине купонът в целия му искра. След обявата ни от 23 м.г. юли последва лавинообразна реакция от държавните институции и специалисти. Три дни по-късно страната се зае да взема решение казуса, отлаган най-малко 8 години.

Първа възбраната на божествен газ изиска омбудсманът Диана Ковачева, а тогавашният вицепремиер в кабинета " Петков " Корнелия Нинова разпореди всеобщи инспекции по заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР