Търговският кораб Galaxy Leader от въоръжени лица с помощта

...
Търговският кораб Galaxy Leader  от въоръжени лица с помощта
Коментари Харесай

Плененият кораб, на който има и български моряци, се намира в йеменското пристанище Ходейда

Търговският транспортен съд Galaxy Leader " от въоръжени лица благодарение на хеликоптер " на 19 ноември и в този момент се намира в пристанищната зона на Ходейда в Йемен, сподели притежателят на кораба, представен от Ройтерс.

" Впоследствие всички връзки с кораба бяха изгубени ", се споделя в изказване на записаната на остров Ман Galaxy Maritime Ltd, притежател на чисто автомобилния транспортьор Galaxy Leader.

" Компанията, като корабен тръст, няма да разяснява повече политическата или геополитическата обстановка. "

Подкрепяните от Иран йеменски хути разпространиха в понеделник видеозаписи, показващи по какъв начин въоръжени мъже слизат от хеликоптер и завладяват товарен транспортен съд в южната част на Червено море.

Съединените щати жигосаха пленяването на кораба като нарушаване на интернационалното право и желаеха незабавното освобождение на кораба и екипажа му.

" Пленяването на моторния транспортен съд Galaxy Leader в Червено море от хутите е жестоко нарушаване на интернационалното право ", сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър на брифинг. " Ние пожелаваме незабавното освобождение на кораба и неговия екипаж и ще се консултираме с нашите съдружници и сътрудници от Организация на обединените нации по отношение на подобаващите последващи стъпки. "

Екипажът на кораба Galaxy Leader, плаващ под флага на Бахамските острови, се състои от жители на България, Украйна, Филипините, Мексико и Румъния , оповестиха от Galaxy Maritime. Корабът е нает от японската компания Nippon Yusen.

" Собствениците и мениджърите считат, че пленяването на този транспортен съд съставлява жестоко нарушаване на свободата на прекосяване за международния флот и сериозна опасност за интернационалната търговия ", обявиха от Galaxy Maritime.

Добавя се, че " главната грижа в този миг е сигурността и сигурността на 25-те членове на екипажа, арестувани сега от причинителите на това незаконно действие ".
 Два кораба се отклониха в Червено море, откакто хутите отвлякоха автовоз
Два кораба се отклониха в Червено море, откакто хутите отвлякоха автовоз

Те принадлежат на същата компания като отвлеченият Galaxy Leader

Ръководството на хутите предходната седмица съобщи, че техните сили ще подхващат нови офанзиви против Израел и че могат да нападат израелски кораби в Червено море и протока Баб ал-Мандеб.

Американската морска администрация MARAD в известие съобщи, че Galaxy Leader е бил похитен на към 50 благи западно от следеното от хутите пристанище Ходейда, добавяйки, че корабите би трябвало да " демонстрират нараснало внимание, когато минават през тази зона ".

" Вчера видяхме нов казус - за първи път видяхме (едно) публично известие за пирати, завладяли транспортен съд в намерено море, което съгласно мен е огромна опасност за интернационалното право и ред ", сподели израелският президент Исак Херцог в мнения в понеделник, говорейки за Galaxy Leader.
 Министерство на вътрешните работи удостовери за двама българи на борда на отвлечения в Червено море транспортен съд
Министерство на вътрешните работи удостовери за двама българи на борда на отвлечения в Червено море транспортен съд

Вътрешното министерство прави и дисциплинарни инспекции за полицейско насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР