Търговските сгради, които затвориха врати за седмици, за да се

...
Търговските сгради, които затвориха врати за седмици, за да се
Коментари Харесай

Затворените заради епидемията сгради носят риск от разпространение от легионерска болест

Търговските здания, които затвориха порти за седмици, с цел да се спре разпространяването на Ковид-19, могат да допринесат за разпространяване на друга белодробна зараза - легионерската болест, съобщи Ройтерс. Здравни специалисти приканиха комерсиалните здания внимателно да отворят още веднъж порти, с цел да се предотврати зараза от тази форма на пневмония, която в някои случаи е с летален излаз.

Внезапното затваряне на учебни заведения, фабрики, бизнес здания и държавни офиси стана причина за невиждано отклонение на потреблението на вода. Недостигът на хлорирана вода в тръбопроводите и температурните промени сътвориха идеални условия за поява на бактерии, които провокират легионерската болест, предизвестиха специалистите.

Ако е диагностицирана рано, легионерската болест е обвързвана с по-малко здравни опасности, в сравнение с ковид. Много случаи на легионерска болест сполучливо се лекуват с антибиотици, а също така тя не се предава от един човек на различен.

Но защото редица търговски обекти обмислят опцията да отворят още веднъж порти, за всеки от тях, който не е употребявал цялостния си потенциал в разстояние на повече от три седмици, има риск от разпространяване на легионерска болест.

" Кой би желал да има съществени здравни проблеми, откакто е оживял от Covid-19? “, попита риторично експертката Моли Сканлън от Аризона. " Здравната ни система към този момент е под толкоз огромен стрес. Подобен риск има за учебни заведения, гимназии, заводи, хотели, заведения за хранене, амбулаторни хирургични центрове. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР