Търговските обеми между Великобритания и България нараснаха с 50% за

...
Търговските обеми между Великобритания и България нараснаха с 50% за
Коментари Харесай

Британският министър пред Money.bg : Заделили сме £4,5 милиарда за инвестиции в България

Търговските размери сред Англия и България набъбнаха с 50% за последните пет години и даже надминаха предпандемичните равнища. Това съобщи министърът на търговията на Обединеното кралство Греам Стюарт пред камерата на Money.bg.

" За България, както и за целия район на Източна Европа има големи благоприятни условия като част от самодейността " Три морета ". съобщи той.

Кои са най-атрактивните браншове за вложения у нас?

По думите му има доста браншове в които България и Англия се партнират.

" Бих желал да отлича софтуерния и финтех бранша. Освен това декарбонизацията е извънредно значима и Англия, като една от водещите страни във връзка с чистата енергетика, би желала да развива сходни планове в България ", разяснява той.

Каква е ролята на английската експортна организация за развиването на българо-британските експортни връзки?

Според министъра на търговията на Англия английската експортна кредитна организация е най-старата кредитна организация в света и най-добрта.

" Заделили сме 4,5 милиарда лири за вложения в България и считаме, че има дефицит на финансиране в някои сфери, в които да се включим, да запълним тези празнини и да осъществяваме планове сред двете страни ".

Защо Англия прояви интерес към самодейността " Три морета "?

По думите на Стюард, Англия като водач в сфери като дигитализацията и страна, която може да окаже сериозна поддръжка при развиването на новаторски планове, гледа на Източна Европа и България като на район с огромен капацитет на напредък и би желала да взе участие и да развива сходни планове.

" Смятаме, че освен Обединеното кралство, само че и град Лондон може да даде големи взможности и желаеме да сме част от развиването на планове, свързани с дигитализацията и развиването на технологиите и желаеме да помогнем за основаването на обща рамка от планове сред доста страни ".

По думите на министъра на търговията в програмата е значима за Англия.

" Смятаме, че България и Източна Европа е район с огромен капацитет за напредък, по тази причина желаеме с поддръжката на Британското държавно управление да навлезем с планове, които да доведат до усилване на сигурността и съдействието сред двата района и мислим, че самодейността е прелестен инструмент за това ", съобщи Стюарт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР