Търговската война между САЩ и Китай продължава. Вашингтон обяви облагането

...
Търговската война между САЩ и Китай продължава. Вашингтон обяви облагането
Коментари Харесай

Влизат в сила ответните китайски мита срещу САЩ

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай продължава. Вашингтон разгласи облагането с 25% на артикули на стойност 16 милиарда $. Пекин реагира с реципрочна мярка. По-късно Китай подаде тъжба в Световната комерсиална организация против дейностите на Съединени американски щати.


Новите американски данъци се прибавят към към този момент въведените на 6 юли 25-процентни мита върху китайски артикули за 34 милиарда $. Списъкът влючва 818 продукта, измежду които коли, елементи за самолети и твърди дискове за компютри, само че ще пощадят известни артикули като мобилни телефони и тв приемници.

Емблематичните мотоциклети " Харли Дейвидсън ", бърбън, портокалов сок пък са американските артикули, които от през днешния ден ще бъдат обмитявани също с 25% - това беше незабавният отговор на Китай. Така общата стойност на стоките, които ще се търгуват с по-високи данъци към този момент е над 80 милиарда $.

Втори ден в Съединени американски щати заседават американски и китайски предприемачи в опит да намерят компромисен вид и да спрат комерсиалната война.
Майкъл Кърси, предприемач: Ние сме против митата за продуктите за външно разчистване като косачки, миещи машини и други. Очаква се те да бъдат ударени от 25-процентните мита.
Възможно е обаче напрежението да ескалира още повече, тъй като американски специалисти към този момент прочуват опцията с нови мита да бъдат тарифирани китайски артикули за 200 милиарда $.

Експерти показват подозрение в успеваемостта на реципрочната замяна на мита и взаимни обвинявания, и приканват двете страни към разговор.
 „ Дженеръл моторс “ желае освобождение от мита за свои коли, създадени в Китай „ Дженеръл моторс “ желае освобождение от мита за свои коли, създадени в Китай
Американският автомобилостроител „ Дженерал мотърс “ желае държавното управление да освободи негови създадени в Китай високопроходими коли от въведените от пъкъл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР