Търговската война, която миналата година САЩ започна с Китай, изглежда

...
Търговската война, която миналата година САЩ започна с Китай, изглежда
Коментари Харесай

Кой е най-лошият сценарий за развитието на търговската война между САЩ и Китай?

Търговската война, която предходната година Съединени американски щати стартира с Китай, наподобява няма да бъде къса и лесна за продобиване. И до момента в който спорът сред двете страни се задълбочава, икономистите пресмятат какъв брой коства тя на международната стопанска система.

От Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) предизвестяват, че ескалацията на борбата ще нанесе сериозен удар върху американския БВП. А това от своя страна може да " изтрие " 0,7% от световния напредък до 2021 година. Това в номинално изражение това е жестоко към 600 милиарда $.

Експертите от организацията също по този начин считат, че може да има ново отрицателно развиване и на връзките сред Вашингтон и Брюксел паралелно с възходящата неустановеност към излизането на Англия от Европейския съюз (ЕС).

От Morgan Stanley считат, че опциите за реализиране на консенсус сред двете най-големи стопански системи в света се изчерпват. От капиталовата банка предизвестяват, че неналичието на решение на въпроса до идващия месец ще се отрази отрицателно върху световния напредък.

" Ако диалозите пропаднат и няма договорка, а Съединени американски щати вкарат 25% мита върху останалия китайски импорт за 300 милиарда $, световната стопанска система може да се насочи към криза ", предизвестяват анализаторите, представени от CNN Business.

По техните думи това ще принуди Федералният запас да понижи главните лихви в Съединени американски щати още веднъж, а Китай ще би трябвало да вкара нови съществени тласъци. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР