Търговската верига за облекло Си енд Ей (C&A) неотдавна пусна

...
Търговската верига за облекло Си енд Ей (C&A) неотдавна пусна
Коментари Харесай

Модна линия: биоразградими тениски

Търговската верига за облекло " Си енд Ей " (C&A) наскоро пусна първата си фешън линия биоразградими тениски, доставяйки 400 хиляди от новите дамски блузи в цяла Европа, осведоми ДПА.

Компанията желае да потвърди, че е допустимо да има екологично съобразена мода за международния пазар.

Преди това такива тениски се намираха мъчно в одобрените вериги за облекла и бяха присъщи най-вече за марките с очебийно екологичен метод.

Според Доналд Бренинкмайер, член на борда на C&A, компанията се пробва да се отдалечи от настоящия модел на мода за еднократна приложимост.

Плановете за преработване и повторна приложимост би трябвало да стартират още на стадия на проектирането, показва компанията.

Новата линия на C&A е от органически памук и не се употребяват токсични бои. Оптимизирано е потреблението на сила и вода, с цел да се опази околната среда.

Екозащитниците реагират позитивно, само че предизвестяват, че има още доста да се прави в тази посока.

Александра Першау, текстилен специалист в " Грийнпийс ", не е чак толкоз оптимистично настроена.
Да се мисли за преработването и повторната приложимост на тениската през цялото време е стъпка в вярната посока, разяснява Першау.

Дори облеклата да са биоразградими, в случай че продължаваме да купуваме и консумираме в огромни количества, не оказваме помощ изключително на природата, показва тя.

По думите й днешните облекла имат по-малък живот и това би трябвало да спре. Модната промишленост би трябвало да приключи този бизнес модел, целящ колкото се може повече продажби.

Не единствено природата може да има изгода от такива начинания, показва маркетинг специалистът Мартин Фаснахт.

Щадящите природата облекла могат да подобрят имиджа на фирмите измежду потребителите. Обаче това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Особено младежите желаят облеклата им да наподобяват крепко и стилно. Не е елементарно това да се свърже с устойчивото развиване, отбелязва Фаснахт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР