Търговията с хора, засягаща мъже, жени и деца, станали жертви

...
Търговията с хора, засягаща мъже, жени и деца, станали жертви
Коментари Харесай

ООН: Търговията с хора си остава до голяма степен ненаказано престъпление

Търговията с хора, засягаща мъже, дами и деца, станали жертви на незаконни действия, вариращи от полова употреба до взимане на органи, си остава значително ненаказана по света. Това се установи в отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден, съобщи Франс прес.
 
" Въпреки неотдавнашната наклонност за увеличение на неоправдателните присъди за действия, свързани с трафика на хора в Африка и Близкия изток, общият брой на присъдите в тези райони остава доста дребен ", се споделя в отчета на Службата на Организация на обединените нации за битка с трафика на опиати и престъпността, чиято централа е във Виена. " Трафикантите съвсем не рискуват да бъдат изправени пред съда ", се добавя в документа. В него се приканва за усилване на интернационалното съдействие за гонене на интернационалните незаконни мрежи.
 
Докладът събира данни до 2016 година В него се отбелязва, че в никакъв случай през последните 30 години не имало толкоз страни, в които да има въоръжени спорове. А съществуването на въоръжен спор ускорява риска от трафик на хора, тъй като тези спорове са придружавани постоянно от намаляване на управляващите, от наложително пренасяне на популацията, от раздробяване на фамилните структури и от икономическа неустойчивост, се акцентира в документа.
 
Търговията с хора за полова употреба е най-честа и съставлява 59 % от разпознатите през 2016 година жертви. Като образец се показват хилядите девойки и дами язидки, поробени от Ислямска страна в Ирак. Една от тях - Надя Мурад, е носителка на миналогодишната Нобелова премия за мир, която й бе присъдена за нейната активност в поддръжка на жертвите.
 
Принудителният труд е втората най-разпространена форма на трафик на хора, представляваща една трета от жертвите, обхванати от данните, и преобладаваща по-специално в Субсахарна Африка и в Близкия изток.-->
 
Сто случая на трафик, обвързван с търговия с органи, са били сигнализирани в интервала 2014-2017 година Бежанските лагери са желани полета за деяние за трафиканти, които намират жертви с подправени обещания за пари или за превозване към по-сигурни места.В някои случаи има доказателства за съглашателство сред трафиканти и хора от сферата на опазването на здравето, прибягващи до лъжливи и корупционни практики.
 
Службата към Организация на обединените нации открива, че 70 % от жертвите на трафик на хора по света са дами, а 23 % от всички жертви са малолетни. Трафикът за насилствени бракове е публикуван най-много измежду дамите от Югоизточна Азия.
 
Службата на Организация на обединените нации не показва прецизен брой на жертвите на трафик по света. Броят на разпознатите случаи е съвсем 25 000 през 2016 година, което е нарастване с над 10 000 от случаите от 2011 година Най-голямо нарастване има на двама американски континента и в Азия.
 
Докладът обаче предизвестява, че това нарастване може да се дължи на по-ефикасно идентифициране на случаите, а не на нарастване на броя на жертвите на трафика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР