Търговищко село остана без кандидати за кмет. Никой не иска

...
Търговищко село остана без кандидати за кмет. Никой не иска
Коментари Харесай

Никой не иска да е кмет в търговищкото село Ралица

Търговищко село остана без претенденти за кмет. Никой не желае да ръководи с. Ралица. В ЦИК няма постъпили заявки с претенденти за кмет. 250 те гласоподаватели в селото през днешния ден гласоподават единствено за общински съветници и кмет на Търговище, предава Българска национална телевизия.

Еуфорията от предизборната акция този път е подминала обитаемото място. Няма плакати с претенденти за кмет, улиците са пусти, магазинът затворен. Местните обаче имат пояснение за какво никой не желае да поеме отговорност за селото.

" Било доста малко заплащането ", съобщи Снежана Найденова.

" Аз съм с главно обучение, къде кмет ще ставам. Трябва да има някой тука, който да е академик, който обича политиката, а не някой от селото копае, сее там, той хал хабер си няма от нищо ", сподели Василка Иванова.

„ Гражданите въпреки всичко вземат решение дали да се кандидатират или не. На идващите избори някой може да размишления и да се кандидатира “, посочи ръководителят на ОИК - Търговище, Диана Игнатова.
Докато се намерят смелчаци, кметският пост ще продължи да заема Тошко Денев. Зад гърба си има пет мандата, само че споделя, че годините към този момент му тежат. Признава, че не всичко, което планувал е извършил.

" Уличната пътна мрежа отчасти се взема решение, само че не е това, което хората желаят ", изясни кметският наместник на с. Ралица, Тошко Денев.

" Селото отива на кино, няма занаят, младите какво да вършат тука? ", сподели Захари Николов.

В селото би трябвало да се проведат частични локални избори след декрет на президента.

Според преброяването през 2022 година в село Ралица живеят 268 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР