Търговище. По искане на Районна прокуратура – Търговище съдът остави

...
Търговище. По искане на Районна прокуратура – Търговище съдът остави
Коментари Харесай

По искане на Районна прокуратура - Търговище задържаха под стража рецидивист, извършил кражба на сума пари от строителен обект в града

Търговище. По искане на Районна прокуратура – Търговище съдът остави в ареста 35-годишен мъж за кражба, осъществена от строителен обект в града, при изискванията на рисков рецидив. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . М.Л. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 по отношение на чл.194, ал.1 по отношение на чл.29, ал.1, б. “а “ и б. “б “ от Наказателен кодекс.

Престъплението било осъществено на 24 ноември 2021 година, когато обвиненият проникнал в помещение на строителен обект в Търговище, където се намирали персоналните движимости да служащите, и взел сума пари от чантата на единия от тях. Обвиняемият в началото съумял да избяга, само че малко по-късно бил видян от служащите и те подали сигнал на ЕЕН112. М.Л. извадил нож против тях и го размахал. Така още веднъж съумял да се измъкне, избягал преди полицейският екип да е дошъл. Няколко дни по-късно бил открит и арестуван.

Мъжът е осъждан неведнъж. До началото на месец ноември е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “ по предишно наказание за кражба в Затвора в Плевен.

Определението на Районния съд в Търговище предстои на обжалване пред Окръжен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР