Търговецът на коли в Джорджия Кристофър Баша изпреварва Илон Мъск

...
Търговецът на коли в Джорджия Кристофър Баша изпреварва Илон Мъск
Коментари Харесай

Да си купиш кола с биткойни или как едно ново Lamborghini може да струва сто долара

Търговецът на коли в Джорджия Кристофър Баша изпреварва Илон Мъск с години, като от дълго време приема биткойни като валута за продажба на транспортни средства. Дилърът споделя, че заплащанията с биткойн са пазарна ниша, която той от дълго време е разкрил.

Баша описа, че е научил за криптовалутата от съквартирант, който е добивал биткойни. „ Още когато разбрах, че някой си купил пица с биткойни се замислих, че и пазаруването на кола с криптовалута е допустимо. " Така няколко години по-късно той стартира да приема заплащания с биткойни, като това се случва през 2015 година.
Първоначално обаче клиентите не се интересуват от такива покупко-продажби. " Почти забравих за тази услуга ", споделя Баша.
През 2017 година обаче, когато цените на биткойните скочиха, един клиент употребява криптовалутата, с цел да купи четири автомобила Kia на обща стойност над 150 000 $. Така стартира търговията на Баша с криптовалута, а заплащанията се усилват последователно, а от края на предходната година - фрапантно.

Баша обаче е един от дребното автодилъри, които одобряват биткойн и други криптовалути от клиенти - освен това, доста преди разкритието на Tesla Inc, че е купило криптовалута на стоойност 1.5 милиарда $ и скоро ще я одобри като форма на заплащане за коли.
Експертите споделят, че приемането на криптовалута при покупката на коли е добър инструмент, само че за в този момент към момента е нишов бизнес.
Нестабилността на цените и отсъствието на доверени банки и други финансови медиатори вършат заплащанията с биткойни рисковани за дилъри, които не са на " ТИ " с криптовалутите. Баша, дилърът на Kia, който работи с биткойни споделя, че преобразува биткойните в пари незабавно след приемането им, защото счита, че е рисково компания с неговия размер да има подобен изменчив актив. А в действителност му лишава няколко минути, с цел да трансформира биткойните в щатски долари, макар че понякога подобен вид покупко-продажби водят до загуби приблизително от 300 до 400 $ за всяка транзакция заради придвижването на цените на криптовалутата.
Пиетро Фриджерио, дилър на Lamborghini в Ървайн, Калифорния, също е от тези, които приема криптовалута за покупка на автомобил
Той споделя, че когато цените на биткойните скачат през 2017 година, магазинът му е продал 20 коли за един месец, като заплащанията са били с биткойни. Сега обаче, наблюденията му са, че по време на последния скок на криптовалутата, не се следи повишен брой на покупко-продажбите с биткойни.

" Хората чакат обменните курсове да се покачат още повече ", споделя Фригерио, който продава и други първокласни спортни коли като Bugatti и McLaren. Той твърди, че клиентите, закупили коли с биткойн, имат нещо общо: " това са младежи, които имат мощна религия във виртуалната валута. "
„ Все повече и повече биткойнът се трансформира в нормална форма за заплащане “
Това декларират публично от Lamborghini пред Ройтерс, като прибавят, че дилърите на компанията са свободни да вземат решение методите на заплащане.
Най-изгодната договорка
Питър Садингтън, създателят на криптовалутния стартъп Emrit, е един от клиентите, купили кола с криптовалута. Той купува Lamborghini Huracan през 2017 година, употребявайки биткойни, който е купил през 2011 година за 115 $, в опит да притегли вниманието към своята компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР