Таня ГлухчеваУ нас, когато управляващите не могат да измислят някакъв

...
Таня ГлухчеваУ нас, когато управляващите не могат да измислят някакъв
Коментари Харесай

Болни мозъци

Таня Глухчева
У нас, когато ръководещите не могат да измислят някакъв проблем - афишират чума по животните и стартира всеобщото им изтребване. В Европата си имат един безконечен проблем - Русия, която постоянно върви с Путин. Той е отговорен за всичко. Вероятно на неговата съвест би трябвало да тежи и новината, излязла през уикенда, че Норвегия е умъртвила 40 северни елена, тъй като... пасли в Русия. И да не би да решат да повторят " прегрешението ", пък и да не подлъжат и други от стадото... станали образец за това какво чака всеки, от животно до човек, който премине на вражеска територия.
Хубавото в тази ситуация е, че общо са били 42, само че на два елена толкоз им харесало в чужбина, че решили да не се връщат. И по-добре. За тях. Бежанци, противозаконни мигранти, само че въпреки всичко живи.
Въпреки че за коренното население на Норвегия тези животни са свещени, с тях е обвързвана появяването на индивида съгласно локален мит, управляващите в Осло не са се трогнали. Те са европейци въпреки всичко, а не някакви " примитивни хора ", които имат вяра в духове и че ще бъдат осъдени за кощунството си. НАТО ще ги пази и закриля.
Нищо не споделиха по въпроса от нито една природозащитна организация. Ни чули, ни видели. Както при нас, когато се избиват всяко лято стотици селскостопански животни. Понеже Русия е надалеч и не могат да бъдат упрекнати в сътрудници на Кремъл, тук им измислят чума. 
Евроидиотията стигна до такава степен - да посегнат на живи същества, които не схващат от граници, наказания, ненавист на държавно равнище. Те просто мислят за прехраната си. Но болните мозъци на някои, мъчно можещи да се нарекат хора, не могат да позволен сходна концепция. В съзнанието им се въртят единствено конспирации, подслушване, сътрудници на Кремъл, чипове и какво ли още не.
Крайно време е европейците да се поучат от нас и да кажат нещо по-достоверно. От чума, въпреки и по животните, всеки се плаши. Но цялата тази нервност с Русия взе да омръзва и елементарните хора не гледат съществено към този момент нито на ръководещи, нито на политика. Жалко за елените, станали следващата безсмислена жертва на еврогейските полезности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР