Танцьори се изявяват между два червени сигнала на светофарите по

...
Танцьори се изявяват между два червени сигнала на светофарите по
Коментари Харесай

Балет сред трафика: Танцьори в Мексико сити изнасят 58-секундни спектакли

Танцьори се изявяват сред два червени сигнала на светофарите по кръстовищата на Мексико сити. Спектакълът пордължава 58 секунди.

Идеята на тази мини натрупа е да приближи класическото танцово изкуство до хората.

Роса Дженифър Трехо, балерина: Идеята ни е да извадим този план на улицата, с цел да може хората по-лесно да се научат да ценят това изкуство.
В плана вземат участие седем танцьори. Минипредставленията им са направени по седем разнообразни мелодии - от класическите Лебедово езеро и Лешникотрошачката, до песни на Майкъл Джексън. А озвучаването се прави със смарт телефон и тонколони.

Ремедиос излиза от у дома и с изненада устаноява, че на кръстовището до тях репетират дами с пачки - извършват позиции, упражняват външност. Незабвано се прибира, с цел да изведе внуците и дружно да се насладят на хубостта на танца.
Ремедиос Росас, гражданин на Мексико: Прекрасно е! За нас и фамилиите ни е необикновено, че имам опция да ги гледаме тук, на улицата!
Иницитивата е на локален фотограф, чиято първична концепция била да снима балерините и балетистите в градска среда. След това се родила и концепцията за балет в трафика.
Мануела Оспина Кастро, балерина: Изобщо не си представяхме, че ще имаме подобен контакт с хората. Мисля, че е значимо, тъй като хората го одобряват, само че имат потребност от сходни, нетрадиционни изяви, с цел да стане това изкуство по-близко до тях.
Седминта танцуват по кръстовищата към този момент втора седмица и дават обещание още дълго да радват водачите и пешеходците в Мексико сити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР