Танцов спектакъл в изпълнение на човек и робот ще даде

...
Танцов спектакъл в изпълнение на човек и робот ще даде
Коментари Харесай

Танц с робот ще даде старт на 10-ото издание на One Dance Week

Танцов театър в осъществяване на човек и робот ще даде старт на юбилейното издание на Седмицата на танца One Dance Week в Пловдив, която навършва 10 години през есента.

За " Дует за човек и робот " на 23 септември в Пловдив ще дойдат тайванският хореограф Хуанг Юи и немският промишлен робот KUKA – един от най-прецизните и разпознаваеми постижения на роботиката.

800-килограмовият робот има десетки приложения в индустрията, изключително в автомобилостроенето и електрониката поради безпогрешната си и способна на фини придвижвания механична ръка. В Дома на културата " Борис Христов " той ще танцува паралелно до " един мъж, израснал без страсти ", споделят уредниците от " Едно ".

Само една минута от хореографията на машината изисква към 10 часа фини настройки и програмиране. Освен хореограф и танцьор, младият тайванец Хуанг Юи е и програмист с дългогодишна пристрастеност към роботите.

Десетото издание на One Dance Week ще се организира от 23 септември до 15 октомври и ще покаже непознати континенти, истории, обичаи и естетики, дават обещание уредниците.


HUANG YI & KUKA - A duet of Human and Robot from Huang Yi on Vimeo.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Пловдив 2019 (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР