Танкове Абрамс, бойни машини Брадли и хеликоптери Блекхоук и Апачи

...
Танкове Абрамс, бойни машини Брадли и хеликоптери Блекхоук и Апачи
Коментари Харесай

Танкове Абрамс и хеликоптери Блекхоук са на учение в Ново село

Танкове Абрамс, бойни машини Брадли и хеликоптери Блекхоук и Апачи вземат участие в съвместната българо-американска подготовка „ Joint Training 1 “, която стартира на учебен полигон „ Ново село “. Тренировките ще са  до 23 декември 2021 г. 

В хода на подготовката на ротационен принцип ще вземат присъединяване общо до 800 военнослужещи с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции, оповестява българското военно министерство. От въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа ще вземат участие танкове М1А2 „ Абрамс “, бойни машини на пехотата M2A3 „ Брадли “, хеликоптери UH-60 „ Blackhawk “, АН-64 „ Apache “ и HH-60 „ Pave Hawk “, инженерна, свързочна и ремонтна техника. От българска страна вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

В рамките на взаимната подготовка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „ Ново село “ и подготвителни полети на военните хеликоптери.

Това е единствено следващата взаимна българо-американска военна подготовка. Само преди дни  специфичните сили на армиите на България и Съединени американски щати проведоха съвместна подготовка на полигона " Црънча "  пред погледите на американския дипломат Херо Мустафа. 

Демонстрациите включваха обмисляне на специфична интервенция, огневи тренировки на къси и междинни дистанции с разнообразни мостри оръжия - български и американски, снайперска подготовка, тактически дейности в затворени пространства, взривяване, патрулиране, засада.
Според офоциалното известие, " задачите на учението са повишение на оперативната съгласуемост и взаимоотношение при осъществяване на взаимни специфични операции; задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати и разширение на съдействието в Балканския и Черноморски район в региона на сигурността ".

В същото време стана ясно и, че делегация от Конгреса на Съединени американски щати е посетила България в интервала от 23 до 25 август, с цел да се срещне с представители на държавното управление, на американския бизнес и други за диалози, още веднъж свързани с защитата и сигурността в района. Делегацията е включвала шестима сенатори: Ричард Шелби, Майк Крапо, Джон Корнин, Деб Фишер, Джон Кенеди и Роджър Маршал.

Това е втората огромна делегация от конгресмени от Съединени американски щати, които посещават България това лято, напомнят от американското посолство и прибавят, че  " визитата акцентира смисъла, което стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България има за държавното управление на Съединени американски щати и за сигурността и просперитета в района ". Посещението на конгресмените в България е била част от тяхната по-голяма европейска обиколка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР