Танкерът, плавал под британско знаме и задържан през юли в

...
Танкерът, плавал под британско знаме и задържан през юли в
Коментари Харесай

Иран освободи британския танкер Стена Имперо

Танкерът, плавал под английско знаме и арестуван през юли в Ормузкия пролив, към този момент " може да се движи свободно ". Това съобщи представителят на иранското държавно управление Али Рабией, представен от Франс прес.

Танкерът бе арестуван с 23-членен екипаж на борда; седем души бяха освободени на 4 септември, припомня Агенция Франс Прес.

" Юридическата процедура завърши и изискванията за освобождение на петролния транспортен съд са изпълнени, надлежно танкерът към този момент може да се движи свободно ", сподели на конференция представителят във връзка кораба " Стена Имперо ". Той не посочи по кое време ще отплава танкерът, предава Българска телеграфна агенция.

" Стена Имперо ", дълъг 183 метра, бе арестуван на 19 юли от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война и откаран в южното пристанище Бандар Абас. Иранските управляващи упрекнаха кораба, че е пренебрегнал вик за помощ и е изключил транспондера си след конфликт с рибарски кораб.

Часове преди задържането на шведския танкер гибралтарски съд съобщи, че удължава ареста на иранския петролен транспортен съд " Адриан Даря 1 ", именуван до неотдавна " Грейс 1 ", арестуван на 4 юли по съмнение, че се е отправил към Сирия в нарушаване на глобите на Европейския съюз. Техеран обаче увери, че задържането на " Стена Имперо " не е ответна мярка.

Гибралтарските управляващи освободиха иранския танкер на 15 август, откакто получиха уверения от Иран, че плавателният съд няма да стовари в Сирия наличните на борда 2,1 милиона барела нефт. Корабът напусна Гибралтар на 18 август, макар че Съединени американски щати в последния миг желаеха карцерът му да бъде удължен.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР