Тандемът Сотир Цацаров – антикорупционен шеф, и Иван Гешев –

...
Тандемът Сотир Цацаров – антикорупционен шеф, и Иван Гешев –
Коментари Харесай

Притеснителен е тандемът Цацаров-Гешев начело на два репресивни органа

Тандемът Сотир Цацаров – антикорупционен началник, и Иван Гешев – основен прокурор, които са отпред на двата репресивни органа в страната е стеснителен, счита доцент Атанас Славов, учител по Конституционно право в Софийския университет и специалист в Антикорупционния фонд. Според него няма спънка сегашният основен прокурор да стане ръководител на Комисията по противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), тъй като има сговор на политическите партии и другата номинация на Симеон Найденов от " Воля " за поста е единствено, с цел да няма рецензии, че няма съревнование като в процедурата за нов основен прокурор.

" В съответния случай виждаме господин Цацаров като заслужил актьор в оперетата " Ти си го избра " – второ деяние. Отново имаме сюжет, при който имаме сговаряне на всички политически сили ", разяснява доцент Славов пред БНР в неделя.

Относно оглавяването на прокуратурата и антикорупционната комисия съотевтно от Гешев и Цацаров, той уточни, че " поради политическата констелация и поради обществено известния развой по номиниране на двамата, не се усещам сигурен в упражняването на пълномощията от двата репресивни органа ".

Според експертът огромният проблем в активността на прокуратурата и на Антикорупционната комисия и неналичието на стандарт и бистрота в тяхната работа.

" Важното е, когато се кандидатира едно лице за такава висша обществена служба, да забележим какво е приключил, когато е заемал другата конституционна служба. Според социологическите изследвания, които съпътстваха целия мандат на господин Цацаров, публичното доверие към него беше към и под 10%. Това е по-ниско от доверието към съда, от доверието към Народното събрание, от доверието към министър-председателя ", разяснява още доцент Славов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР