Тамплиерите от България ще дарят икона на папа Франциск. Това

...
Тамплиерите от България ще дарят икона на папа Франциск. Това
Коментари Харесай

Тамплиерите от България даряват икона на папа Франциск

Тамплиерите от България ще дарят икона на папа Франциск. Това разгласи на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция акад. генерал-майор Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България.

Българският реставратор Климент Атанасов, който е част от Ордена, ще позлати дървения престол на Светия отец, който ще бъде подложен на централния площад в Македония, втората страна включена в апостолическото посещаване.

Орденът на тамплиерите провежда по време на визитата на папа Франциск в България сред 5 и 7 май интернационален хоров фестивал за църковна музика в столицата. Шест хора - три български и по един от Хърватия, Гърция и Сърбия ще се показват с осъществявания в аулата на Софийския университет.

Днес в Стара Загора се откри двудневен нравствен събор на Ордена на тамплиерите. В него ще бъдат показани отчети на български учени, които ще показват християнската история и християнските полезности, уточни акад. генерал-майор Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България.Броят на тамплиерите в нашата страна е 500. Голям е ползата от университетските среди в България, които желаят да станат част от нашата организация, посочи Светлозар Стефанов, Велик секретар на Ордена.

През тази година в Стара Загора ще бъде подложен незабравим знак във връзка 900 години от основаването на Ордена. Паметен знак във връзка юбилея към този момент се издига на Околовръстния път в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР