Тъмни кръгове под очите, подпухналост, бръчки, гънки, матова кожа -

...
Тъмни кръгове под очите, подпухналост, бръчки, гънки, матова кожа -
Коментари Харесай

Осем вида ядки и семена, които връщат младостта и блясъка на кожата

Тъмни кръгове под очите, подутина, бръчки, гънки, матова кожа - нещо, което тревожи всяка жена, изключително след 40 години. В допълнение към процеса на стареене, фактори като замърсяване на околната среда, излагане на слънце, стрес и вреден метод на живот могат да повлияят на кожата. Не можете да го избегнете изцяло, само че можете да минимизирате вредите, като добавите ядки и семена към вашата диета за блестяща кожа. За това пише Health Shots.

Ядките и семената способстват за блясъка на кожата с помощта на богатия състав от хранителни субстанции. Натъпкани с незаменими мастни киселини като омега-3 и омега-6, те поддържат кожата хидратирана и покачват еластичността, придавайки прохлада. Тези артикули съдържат и витамин Е, който работи като мощен антиоксидант, предпазвайки кожата от оксидативен стрес и прибързано стареене. В допълнение, минерали като цинка играят решаваща роля в производството на колаген, усъвършенстват тонуса на кожата и понижават риска от акне.

Бадеми

Бадемите са богат източник на витамин Е, антиоксидант, който защищава кожата от оксидативен стрес, породен от свободните радикали. Витамин Е също по този начин подкрепя производството на колаген, повишавайки еластичността на кожата. В допълнение, бадемите съдържат биотин, който предизвиква здравето на кожата, като подкрепя регенерацията на клетките.  " Бадемите също могат да понижат бръчките, гънките и хиперпигментацията на кожата ", споделя диетологът Рия Десаи.



Снимка: Pixabay

Орехи

Омега-3 мастните киселини и полиненаситените мастни киселини, открити в орехите, предизвикват хубавичко кожа, като понижават възпалението и бръчките. Орехите също по този начин съдържат цинк, който е от значително значение за поддържане на гладка кожа и попречване на акне. В допълнение, комплексът от витамини от група В, съдържащи се в орехите, оказва помощ за навлажняване на кожата и понижаване на бръчките.

Бразилски орех

" Бразилските орехи са отличен източник на селен, минерал с антиоксидантни свойства. Селенът играе жизненоважна роля в отбраната на кожата от ултравиолетовите лъчи и поддържа цялостната разтегливост на кожата ", изяснява Десаи. Включването на бразилски орехи във вашата диета може да насърчи по-младежки и лъчезарен загар.



Снимка: Pixabay

Семена от чиа

Семената от чиа са богати на омега-3 мастни киселини, които са известни със своите противовъзпалителни свойства. Тези мастни киселини спомагат за поддържането на бариерната функционалност на кожата, предотвратявайки дехидратацията и осигурявайки здравословен загар. Семената от чиа също са добър източник на цинк, минерал, който подкрепя производството на колаген и заздравяването на рани. Всички тези преимущества на семената от чиа могат да накарат кожата ви да сияе.

Ленено семе

Лененото семе, различен превъзходен източник на омега-3 мастни киселини, оказва помощ за понижаване на възпалението и поддържа кожата хидратирана и еластична. Лененото семе също съдържа лигнани, съединения с антиоксидантни свойства, които могат да предпазят кожата от увреждане.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са богати на витамин Е, антиоксидант, който оказва помощ за неутрализирането на свободните радикали и защищава кожата от нездравословното въздействие на околната среда. Десаи споделя: " Витамин Е също покачва еластичността на кожата, намалявайки появяването на бръчки. В допълнение, слънчогледовите семки съдържат мед, която подкрепя производството на меланин, насърчавайки здравословния загар на кожата. "



Снимка: Freepik

Тиквени семки

Тиквените семки са добър източник на цинк, който поддържа имунната система и подкрепя зарастването на рани, което го прави потребно за хора с кожа, склонна към акне. Това семе също съдържа антиоксиданти като витамин Е, които способстват за цялостната отбрана на кожата.

Сусам

Сусамовите семена са богати на цинк, значим минерал за здравето на кожата. Цинкът оказва помощ за контролиране на производството на себум, което прави сусама потребен за хора с мазна или склонна към акне кожа. В допълнение, сусамовите семена съдържат сезамол, съединяване с антиоксидантни свойства, което може да помогне за отбрана на кожата от UV радиация.

Диетологът предлага да включите в менюто си разнородни ядки и семена като лека закуска рано заран или вечер до 30 г дневно. Това ще обезпечи набор от съществени хранителни субстанции, с цел да поддържате кожата си хидратирана и блестяща.



Снимка: Freepik

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР