Тъмната материя се явява основен компонент на Вселената, но как

...
Тъмната материя се явява основен компонент на Вселената, но как
Коментари Харесай

Откъде се взе толкова много тъмна материя във Вселената?

Тъмната материя се явява главен съставен елемент на Вселената, само че по какъв начин точно сме получили точно това количество, което е належащо, с цел да се удържа Вселената дружно.

По оценки на физиците количеството частици тъмна материя надвишава количеството частици нормална материя в съответствие 5:1, а самата тя играе основна роля в огромната конструкция на Космоса.

Нейната гравитация освен е повлияла върху образуването на зародиши на звезди и галактики, само че и до през днешния ден удържа галактиките и галактичните купове дружно. Без тази характерна компактност от тъмна материя Вселената би се развивала по напълно друг път.
 Тъмната материя скоро няма да е мистерия Тъмната материя скоро няма да е мистерия
Учени може би са създали едно от най-важните открития в астрономията – какво съставлява „ тъмната материя ”, която...

Как обаче мирозданието е достигнало такава впечатляваща компактност от тъмна материя? В рамките на ново проучване група учени са предложили нов механизъм на този развой, който по думите им е релативно елементарен и може да бъде тестван в бъдещи наблюдения.

Много модели допускат, че тъмната материя се е родила от „ термални вани “, първична плазма от нормални частици материя в ранната Вселена. Изхождайки от това, новата догадка на учените следва по този начин наименуван модел на заледяване. По същност концепцията се състои в това, че в началото тъмната материя не е била толкоз доста, само че термостатът от нормални частици с времето е създавал частици тъмна материя, до момента в който тя е достигнала плътността, която виждаме през днешния ден.

Но моделът на учените прибавя към тази история нов подробност: частиците тъмна материя могат да преобразуват нормалните частици в… още по-тъмна материя. Тази нова тъмна материя може по-късно да обърне по-обичайната материя към тъмната страна, което ще докара до експоненциален напредък на тъмната материя. История, почтена за екранизация, не мислите ли?

Разбира се, този модел в последна сметка ще докара до такава степен, че във Вселената ще доминира единствено едната тъмна материя, само че в нашето схващане в Космоса към този момент е вграден завладяващ механизъм за въздържание: разширението.
 Вселената се уголемява още по-бързо Вселената се уголемява още по-бързо
Вселената се уголемява с още по-бързи темпове, в сравнение с са считали астрономите въз основа на наблюденията на микровълновото излъчване. Т...

Нивата на тъмна материя са могли доста бързо да нарастват в ранната Вселена, защото нормалната материя в същото време е била извънредно плътна. Но с разширението на Вселената и веществото се е разпространявало в пространството на Космоса, горивото за процеса по „ затъмнение “ на материя е ставало все по-малко и той е почнал по натурален метод да се забавя.

Изследователите са показали, че моделът работи за пояснение на настоящата компактност тъмна материя и може да работи с разнообразни маси на нейните частици. Също по този начин оказва помощ да се закърпят дупките в други модели, които другояче са положителни в обяснението на наблюденията, само че постоянно се сблъскват с някакво ограничаване.

Което не е маловажно – новият модел може да се ревизира на процедура. Екипът откриватели се готви да се заеме с това в близко време.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР