Там се събраха стотици майстори на ледените скулптури, за да

...
Там се събраха стотици майстори на ледените скулптури, за да
Коментари Харесай

В китайския град Харбин ледени блокове бяха превърнати в изкуство за 34-и път

Там се събраха стотици майстори на ледените статуи, с цел да основат внушителни копия на международни забележителности. Как наподобява тази година Леденият град?

Харбин е от най-студените градове на Китай. Понякога температурите там падат под минус 30 градуса. Но за локалните хора мразовитото време е вдъхновяващо. Те са издигнали леда в фетиш и от 1984-та го трансформират в изкуство.
Хан Дженкун, ръководител на Академията ца ледени статуи в Харбин: Япония има мразовит фестивал, Канада и Фанландия също. Но тук - целият град, цялата провинция се включват, с цел да покажат на света ледената просвета на Харбин.
Ледените блокове се режат от замръзналата река още през декември. А след това стартира извайването на скулптурите. Тази година в построяването им се включиха 1500 майстори. Използвани са 180 хиляди кубични метри лед.
За първи път сме тук. Времето е доста студено, само че пък фигурите са необикновено красиви.
Леденият град се простира на повърхност от 800 хиляди квадратни метра. Вероятно ще се задържи доникъде на февруари. Но за това време локалните управляващи чакат ледените фигури да бъде прегледани от милион и половина туристи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР