Тълпи заляха в неделя улиците на градове в Италия и

...
Тълпи заляха в неделя улиците на градове в Италия и
Коментари Харесай

Всеки 30-и италианец е бил заразен с коронавируса

Тълпи заляха в неделя улиците на градове в Италия и принудиха полицията в Рим да затвори някои известни места, като Фонтана ди Треви, до момента в който държавното управление разисква кои ограничавания да остави в действие в интервала на коледните празници, оповестява Ройтерс.

В събота Италия изпревари Англия като европейската страна с най-вече смъртни случаи, свързани с COVID-19 - 64 520, напомня организацията.

Почти един на всеки 30 италианци се е заразил с новия ковид от февруари насам, когато Италия стана първата западна страна, ударена от пандемията.

Смекчаването на някои от ограничаващите ограничения, наложени в Рим предишния месец в битката с пандемията, изкара тълпи от хора по огрените от слънцето улици на града, засилвайки паниките от вероятен гърмеж на инфекциите през януари.

"Всички съществени осведомителни уеб сайтове са цялостни със фотоси от градски центрове с недопустимо огромни скупчвания на хора ", съобщи пред локална телевизия Доменико Аркури, който е специфичен комисар за изключителната обстановка в опазването на здравето. "Не желаеме да виждаме това още веднъж, би трябвало непременно да избегнем трета вълна. Ще бъде в действителност комплицирано да стартираме акцията по имунизиране при повишаване на случаите ", добави той.

Италия се надява да стартира имунизациите сред 12 и 15 януари.

На изключителна среща в неделя държавното управление разиска дали да смекчи възбраната, която сега не позволява на хората да напущат родните си градове на Коледа, като разреши изключение за дребните градове.

Винченцо де Лука, шеф на региона Кампания, сподели, че ще се бори против сходна мярка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР