Тълпи се стекоха по площадите и развлекателните центрове в цяла

...
Тълпи се стекоха по площадите и развлекателните центрове в цяла
Коментари Харесай

Вижте как посрещнаха Нова година в Турция СНИМКИ

Тълпи се стекоха по площадите и развлекателните центрове в цяла Турция, до момента в който страната празнуваше края на 2021 година и идването на 2022 година

Мнозина в Истанбул се събраха, с цел да отбележат Нова година навън. В квартал Бешикташ празнуващите се забавляваха с осъществявания на известни артисти и диджей.



Площадите Таксим, Ортакьой и бул. Багдат бяха измежду местата, където турците се събраха, с цел да честват.

Десетки плаващи заведения за хранене по Босфора събраха хиляди туристи от целия свят, включително и доста българи. Всички се любуваха на фойерверките които бяха изстреляни от лодки по протока. Това направи празничната нощ в Истанбул още по-привлекателна.



В новогодишната нощ в мегаполиса бяха командировани изключително над 45 хиляди чиновници на реда. На входовете на площад Таксим и пешеходната улица Истиклял полицията претърсваше всеки минувач и изискваше имунизационен документ на специфични пропусквателни пунктове. Няма информация за съществени произшествия и закононарушения в празничната нощ. Десетки коли за спешна помощ бяха ситуирани на основни кръстовища в мегаполиса.

В столицата Анкара също имаше в допълнение 17 хиляди чиновници на реда.



Курортният град Бодрум означи Нова година с хиляди турци и туристи, наслаждаващи се на фойерверки и светлинно шоу, което беше по три основни площада. Певицата Сертап Еренер, която завоюва Евровизия за Турция през 2003 година направи величествен концерт на площада до замъка на Бодрум.



Един от водещите международни ски курорти, Паладокен, също събра туристи от разнообразни националности като Русия, Украйна и Иран. Въпреки температурата на въздуха от -15 °С, гостите танцуваха и купонясваха в снега.

Кападокия, известна със своите приказни комини, балони с парещ въздух и исторически забележителности, посрещна Новата година със стотици гости, наслаждаващи се на стратегии, до момента в който фойерверки озаряваха въздуха към приказните варовикови скални формирания в кварталите Гьореме и Учхисар.

В западната провинция Измир локалните поданици и туристите се сбогуваха с 2021 година с голям брой локални и задгранични туристи, празнуващи на площад Джумхуриет.

Снимки: Анадолска агенция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР