Тълпи от хора, много от които от ултранационалистически организации, се

...
Тълпи от хора, много от които от ултранационалистически организации, се
Коментари Харесай

Хиляди в Сърбия скандираха на протест ”Не на НАТО”

Тълпи от хора, доста от които от ултранационалистически организации, се причислиха към шествието от центъра на града до намиращото се наоколо съветско посолство, където изстреляха сигнални ракети и изсвириха химните на Русия и Сърбия, наричайки двете страни приятелски.

" Дойдох на това шествие, с цел да поддържа Русия и да кажа високо и ясно " не " на политиката на управляващите в Белград, които взеха срамното решение да гласоподават срещу Русия в Организация на обединените нации ", споделя Младен Обрадович, един от протестиращите.

През последните седмици Белград гласоподава три пъти резолюции на Организация на обединените нации, които осъдиха съветската инвазия в Украйна и я отстраниха от главния орган на Организация на обединените нации за правата на индивида. Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция ".

Все отново Сърбия, която е съвсем изцяло подвластна от съветския газ и петрол, отхвърля да наложи наказания против Кремъл и резервира постоянните си полети до Москва.

Протестиращите скандираха " Не на НАТО " и " Сърбите и руснаците са братя ", както и лозунги против президента Александър Вучич, който завоюва президентския на 3 април, а неговата Прогресивна партия получи най-вече гласове на парламентарните избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР