ТАЛИН, Естония (AP) — По време на трите си години

...
ТАЛИН, Естония (AP) — По време на трите си години
Коментари Харесай

Политическите затворници в Беларус са изправени пред малтретиране, липса на медицински грижи и изолация, казва бивш затворник

ТАЛИН, Естония (AP) — По време на трите си години в беларуска наказателна колония правозащитникът Леонид Судаленка споделя, че той и други политически пандизчии са били постоянно лишавани от фамилни визити, телефонни позвънявания и пратки. Той съвсем умря, когато COVID-19 опустоши оборудването. И той беше заставен да прекара последните девет дни от присъдата си във влажна наказателна килия, спяйки на бетонния под с ролка тоалетна хартия вместо възглавница.

Той трябваше да носи жълт етикет на своята униформа — както и всичките към 1473 политически пандизчии, държани в Беларус — тъй че те са елементарно разпознаваеми за надзирателите, които съгласно него рутинно са ги тормозили, малтретирали и унижавали.

„ Беларуските управляващи съзнателно основават ужасни условия на задържане за политически пандизчии, които се квалифицират като изтезания “, сподели Судаленка в изявление за Асошиейтед прес, откакто изтече времето си зад решетките и избяга в прилежаща Литва.

Беларус подхваща репресии сре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР