Талибаните възстановяват практиката за убиване на жени с камъни. В

...
Талибаните възстановяват практиката за убиване на жени с камъни. В
Коментари Харесай

Зловещо завръщане: Талибаните възстановяват практиката за убиване на жени с камъни

Талибаните възвръщат практиката за ликвидиране на дами с камъни. В директно обръщение към западните демокрации висшият водач на талибаните съобщи, че неговото държавно управление публично ще възобнови практиката за ликвидиране с камъни на дами за прелюбодейство.

„ Казвате, че нарушаваме правата на дамите “, съобщи мулла Хибатула Ахундзада в гласово известие, излъчено по следената от талибаните държавна медия, съгласно превод на The Telegraph. „ Но скоро ще въведем наказване за прелюбодейство “, сподели той. „ Ще наказваме дамите обществено. Ще ги убиваме с камъни обществено. “

 

 

Коментарите са най-силното удостоверение на желанието на талибаните да вкарат още веднъж суровата политика от предходното си ръководство през 90-те години на ХХ в. Докладите в действителност демонстрират, че те в никакъв случай не са прекратявали изцяло крайните си похищения против дамите. Включително в гибелен видеоклип от 2015 година, в който се вижда по какъв начин 19-годишна жена е натикана в дупка, заобиколена от мъже, които с възходяща мощ хвърлят камъни по главата ѝ. Съобщава се, че изтезанието е осъществена, откакто дамата сякаш е имала предбрачен секс с годеника си. Той на собствен ред е получил удари с бич, оповестява Радио Свободна Европа.

След завладяването на Афганистан от талибаните през август 2021 година смъртните санкции и обществените изтезания бяха обновени.

Според отчет на Организация на обединените нации от май 2023 година 175 души са били наказани на разнообразни санкции, а 37 души са били наказани на ликвидиране с камъни. Повече от 100 души са наказани на „ закононарушения против Бога “, като да вземем за пример бичуване. А други четирима са наказани на срутване на стени върху тях.
Не е ясно какъв брой от наказаните са дами и по кое време ще бъдат изпълнени наказванията.

Организацията на обединените народи и интернационалната общественост нееднократно са призовавали талибаните да зачитат правата на индивида. Особено правата на дамите, които бяха отнети след завладяването на страната от терористичната формация.

Ахундзада отговори на интернационалното наказание и съобщи: „ Всичко това е срещу вашата народна власт, само че ние ще продължим да го вършим. И двете страни споделяме, че пазиме правата на индивида – ние го вършим като представител на Бога, а вие – като представител на дявола “.

Мулата съобщи, че правата на дамите опонират на крайното пояснение на исляма от страна на талибаните.

„ Искат ли дамите правата, за които приказват западняците? Те са срещу шериата и мнението на духовниците – духовниците, които смъкнаха западната народна власт “, сподели той.

Ахундзада се зарече да продължи да се опълчва на демократичните полезности и правата на дамите.

„ Казах на муджахидините, че сме се борили против вас 20 години и ще се борим против вас още 20 и даже повече години “, сподели той. „ Това не свърши когато вие си тръгнахте. Това не значи, че в този момент просто ще седим и ще пием чай. Ние ще въведем шериата на тази земя. “

Източник – Fox News/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР