Талибаните обявиха комендантски час в Кабул. Забранява се излизането от

...
Талибаните обявиха комендантски час в Кабул. Забранява се излизането от
Коментари Харесай

Живот според правилата на талибаните: Вечерен час в Кабул

Талибаните оповестиха комендантски час в Кабул. Забранява се излизането от къщи от 21 часа до разсъмване. Изключения се вършат при изключителни условия. Мярката ще важи до втора заповед.

Представител на радикалното придвижване разгласи, че талибаните се стремят да не позволен революция. В същото време те са засилили издирването на хора, работили за американците и НАТО. Това се споделя в конфиденциален отчет на Организация на обединените нации, забелязан от Франс прес.

Докладът е дело на специалисти по оценка на рисковете и в него се споделя, че талибаните разполагат с предпочитани описи на физически лица, които те биха желали да арестуват. Най-изложени на риск са тези, които са заемали виновни постове в афганистанските въоръжени сили, в полицията и в разузнаването. Талибаните обикаляли по домовете на хората, които желали да задържат, както и по домовете на членове на техните фамилии.

Според отчета талибаните са обособили пропускателни пунктове в огромните градове и в столицата и ревизират хората, които желаят да се доберат до летището на Кабул.

Докладът е датиран от сряда и е дело на Норвежкия център за световни разбори - организация, която дава разследващи данни на организациите на Организация на обединените нации.

" Талибаните взимат на прицел фамилиите на тези, които отхвърлят да се предадат и преследват и санкционират фамилиите съгласно шериата ", е декларирал пред Франс прес Кристиан Нелеман, шеф на Норвежкия център.

" Очакваме хора, които са работили за американските сили и за НАТО и техните съдружници, както и членове на техните фамилии, да бъдат застрашени с изтезание и изтезания ", добави той.

" Това ще изложи на още по-голяма заплаха западните разследващи служби, техните мрежи, техните способи, тяхната дарба да се опълчват по едно и също време на талибаните, на Ислямска страна и на други терористични закани в бъдеще ", добави Нелеман.

Според отчета бунтовниците набират бързо нови информатори, с цел да сътрудничат с талибанския режим и уголемяват описите си с цели.

Евакуацията от Кабул обаче продължава. Организация на обединените нации разгласи, че не разполага с нужните благоприятни условия да поеме ръководството на летището в афганистанската столица.

Тези дни Франция ще обезпечи въздушен мост Париж-Кабул за превозването на няколко хиляди индивида. Съединените щати са евакуирали до момента 7000 души. Общо евакуираните от неделя насам са над 8000, съобщи Дир.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР