Талибаните обявиха амнистия за работещите в държавните институции. Ситуацията на

...
Талибаните обявиха амнистия за работещите в държавните институции. Ситуацията на
Коментари Харесай

Талибаните обявиха амнистия за работещите в държавните институции

Талибаните оповестиха прошка за работещите в държавните институции. Ситуацията на летището към този момент е овладяна от американските военни. Това е американски транспортен аероплан над Кабул. Патрулен хеликоптер ревизира дали регионът е сигурен за кацане. Издигнат е и дрон. След изстрели от земята, обстановката ескалира и приземяването е отсрочено.

С часове военни самолети на разнообразни страни кръжат в небето над Афганистан след трагичните подиуми от понеделник в региона на летището. От тази заран избавителните задачи не престават.

Снимката е от борда на американски боен аероплан със 640 афганистанци, които в суматоха щурмуват машината. Екипажът взема решение да реализира евакуирането, макар че пасажерите са пет пъти над допустимото.

Снимка: EPA

Британското военно министерство също популяризира фрагменти с евакуация на цивилни афганистанци. А улиците на Кабул към този момент са изцяло под контрола на талибаните, които се пробват да изградят друга визия за себе си.

„ Сигурността е обезпечена и хората са щастливи. Преди да пристигнем всички си мислеха, че муджахидините ще ги ограбят и наранят. Сега, както видяха, са свободни. Всички пазари също работят “, съобщи Мулави Рахмани, представител на талибаните.
Снимка: EPA

Местна телевизия даже излъчи изявление с талибански водач, водено от жена.

„ Ние признаваме главните права на дамите – на обучение и работа, само че в границите на ислямските правила, а те изискват носенето на хиджаб “, сподели Сухаил Шахийн, представител на талибаните.
Снимка: EPA

Талибаните твърдят, че няма да пречат на евакуацията на чужденците.

В същото време наблюдаващи предизвестяват, че периметърът отвън летището е отцепен и по този начин бягството на локалните поданици става все по-трудно.

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР