Таксите за превод на пари на гише в банката удариха

...
Таксите за превод на пари на гише в банката удариха
Коментари Харесай

Банковите такси пак поскъпнаха

Таксите за превод на пари на гише в банката удариха нов връх

Това към този момент коства сред 5 и 10 лв., написа

Операция коства сред 5 и 10 лв.. Тарифите за интервенции на каса скачат непрестанно и ще порастват и за в бъдеще. Кратка информация в известията на банките демонстрира, че най-солено излизат точно най-масово употребяваните услуги – изтегляне на суми на каса, разпореждане на превод и така нататък

С повишението на банковите таксиклиентите на банките все по-често търсят разновидности, с които да намалят разноските, които заплащат по отношение на осъществяване на общоприети банкови интервенции – като преводи.

Стандартните банкови интервенции, осъществявани в клоновата банкова мрежа (теглене на суми на каса, разпореждане на превод и др.) бяха измежду таксите, които са с най-високи покачвания. По всичко проличава, че банковите институции започнаха от дълго време отлагани ограничения, целящи цифровизация на предлаганите услуги и ограничение на интервенции, осъществявани в клонова мрежа. Началото беше сложено с рецесията на Covid-19 и продължава да бъдат полагани съществени старания в това направление. Съвсем скоро беше въведена услугата превод на суми, които се правят през SIM карта на мобилен оператор.

Клиентите от ден на ден употребяват различните канали за осъществяване на общоприети банкови интервенции, като самите банки регистрират растеж сред 50% и 70% в разплащанията, осъществени през цифровите канали.

Както е видно от таблицата, която е извадка от цените на банките за физически лица, вътрешнобанковите преводи сред обособени сметки на еднакъв клиент е без такса. При превод в същата банка, иницииран през Интернет банкирането, сред сметки на обособени клиенти, таксата приблизително е 0.50 лева

По-често употребяваната алтернатива при осъществяване на разплащания от своя страна – такса за междубанков превод, осъществена през Интернет банкирането, е сред 0.5 лева и 1.00 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР