Таксите за обучение на студенти от 96 специалности ще се

...
Таксите за обучение на студенти от 96 специалности ще се
Коментари Харесай

Държавата субдидира следването на студент, ако има договор с работодател

Таксите за образование на студенти от 96 специалности ще се заплащат напълно или отчасти от страната, в случай че те имат подписан контракт с съответна компания за стаж по време на образованието и работа след завършването му, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

се актуализира годишно, с цел да дава отговор на потребностите от фрагменти за стопанската система, като през актуалната академична година в него са включени 154 компании, декларирали потребност от 975 експерти.

В листата със специалностите, линк към който е оповестен на уеб страницата на МОН, са посочени за стаж и работа, с цел да употребяват финансова поддръжка от страната.

Регистърът дава опция за двупосочна връзка сред студентите и бизнеса. По този метод учащите се по-лесно ще намират място за професионалната си реализация, а компаниите - нужни експерти за своята активност.

Информационната система на специалностите и работодателите се поддържа от Националния център за информация и документи към просветителното министерство. Тя се изготвя по висши учебни заведения, форми на образование и брой студенти по отношение на потребностите на пазара на труда.

Списъкът на работодателите, с които студентите могат да подписват контракти за стаж и работа, се актуализира годишно от Министерския съвет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР