Таксиметровите услуги в София ще имат нови цени от Нова

...
Таксиметровите услуги в София ще имат нови цени от Нова
Коментари Харесай

Нови цени на такситата в София от 1 януари

Таксиметровите услуги в София ще имат нови цени от Нова година. Те бяха признати през днешния ден от Комисията по превоз в Столичния общински съвет.

Минималната дневна цена става 1,05 лв. на километър, а оптималната - 1,78 лв.. Минималната нощна цена става 1,21 лв. на километър, а оптималната - 2,19 лв..

Актуализацията стана факт след изразено мнение от заместник-кмета на направление " Транспорт и градска подвижност " към Столична община, че " съгласно икономическата обстановка подбудена от продължаващата в международен мащаб пандемия от Коронавирус 19, както и обстоятелството, че огромна част от записаните търговци транспортират пасажери на цени близки до минималните, избрани с Решение № 877 от 20.12.2018 година на Столичния общински съвет, са основателни настояванията за актуализацията на цената за таксиметров транспорт на пасажери за километър пробег ".

За смяна на цените упорстваха и таксиметровите водачи. Причината е, че те не са били обновени от години, а и се следи скок на цената на газта.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР