Таксиметрови шофьори ще протестират днес, защото искат по-високи тарифи за

...
Таксиметрови шофьори ще протестират днес, защото искат по-високи тарифи за
Коментари Харесай

Протест! Такситата искат още по-високи тарифи

Таксиметрови водачи ще стачкуват през днешния ден, тъй като желаят по-високи цени за транспорт, шофиране в бус лентите и пренасяне на стоянки тук-там с по-голям пътникопоток. Протестът е разгласен за 12 часа пред Столична община, не се възнамерява обсада на улици и булеварди.

Райна Димитрова и Кирил Кирилов от Националния таксиметров профсъюз споделиха в утринния блок на Българска национална телевизия, че от през вчерашния ден огромна част от браншовите организации са се обединили към обща позиция да упорстват пред Столичната община за покачване на цените до 98 ст. за дневна цена и 1.14 лева нощна цена.

Синдикалистите припомниха, че актуалните цени са признати от СОС през 2011 година

По думите на Димитрова казусът с цените за транспорт на пасажери с таксита стои и пред водачите на жълтите коли и от други градове на България. Затова се чака митингът в София да бъде подсилен и от водачи на таксита и от други обитаеми места.

Шофьорите на таксита в София желаят да бъдат обновени местата на стоянките и те да бъдат ситуирани, където пътникопотокът е по-голям. И третото искане на протестиращите водачи на таксита е да имат право да употребяват буслентите за придвижване, когато транспортират пасажери.

" Възможностите са три - да бъде цената която е минимална сега на всички компании, които оферират за транспортна услуга. Вторият вид е това да бъде цената, която е най-популярна сега - в размер на 77-78 стотинки. Третият вид е, някои компании от сектора упорстват за увеличение с 30% над тези, които са сега най-разпространените цени, с което на процедура се получава служебно повишение на цената със глоба на Общинския съвет, който не знам до каква степен е съответно в изискванията на пазарна стопанска система ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР