Таксиметрови шофьори мамят с по-високи цени клиенти на летище Пловдив“.

...
Таксиметрови шофьори мамят с по-високи цени клиенти на летище Пловдив“.
Коментари Харесай

Таксита мамят клиенти на летище Пловдив“

Таксиметрови водачи мамят с по-високи цени клиенти на летище „ Пловдив “. За това алармираха от Сдружение „ Бизнесът за Пловдив “. Те желаеха пътническият терминал да се обслужва от единствено една лицензирана компания, цената на транспорта да бъде регламентирана, както и да има надзор над този тип превоз.

Пловдив

При последния сигнал за излъгани пасажери таксиметров водач изискал от четирима италиански предприемачи 60 евро, с цел да ги закара до Пловдив.
Д-р Ангел Стоев – изпълнителен шеф на Сдружение „ Бизнесът за Пловдив “: Таксито е било на летището, когато са се качили италиански предприемачи, и защото хората не са знаели български език и не могат да се оправят, на тях им е било казано „ ще платите по 15 евро на човек ".
В момента летището се обслужва от 5 таксиметрови компании. Тарифите им могат да се видят на табло в салона на аеропорта. На всяка кола има и цена за транспорт, която е към 80 стотинки на километър. От сектора признават, че на летището има доста измамници и поучават:
Стефан Станев – шеф на таксиметрова компания: " В закона на никое място не е упоменато, че се договаряте с такситата. Има си обоснована цена, която се кара, колкото покаже на уред. Това поучавам всички жители да го практикуват, а не да се договарят за 20-30 или 40 евро.
За да бъде прекъсната порочната процедура бизнесът на Пловдив желае летището да бъде обслужвано единствено една компания, по този начин както е в чужбина.
Д-р Ангел Стоев – изпълнителен шеф на Сдружение „ Бизнесът за Пловдив “: Тогава, когато ти влезеш в салона на летището, надлежно виждаш табела, която сочи коя е определената лицензирана компания и какви са цените и всеки може да си направи сметката.
От летище „ Пловдив “ ни дадоха отговор, че са оповестили търг на 1 юни за избор на лицензиран таксиметров транспортьор, който ще разполага с три стоянки за колите. Предвижда се компанията да управлява този транспорт в зоната на летището.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР