Таксата за общежитие, която плащат половината студенти у нас, е

...
Таксата за общежитие, която плащат половината студенти у нас, е
Коментари Харесай

Намаляват таксите за студентските общежития

Таксата за общежитие, която заплащат половината студенти у нас, е намаляла за интервала на изключителното състояние.

Намаляването на наемите бе едно от настояванията на Националното посланичество на студентските препоръки в България, които неотдавна бяха изпратени до Министерството на науката и образованието и до университетите в страната.Студентите настояха срокът за заплащането на наемите за общежитията да бъде продължен с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в интервала на изключително състояние, считано от 13 март. Те желаеха и студентите, докторантите, специализантите и курсантите, които не населяват общежитията си от 1 април, да получат 50% понижение на наемите си за април и май, както и да не заплащат за консумативи през това време.

"Големите университети, които имат най-вече студенти – УНСС, СУ, ВТУ, Русенски и техническите университети, редуцираха наемите. Така че може да кажем напълно умерено, че половината студенти на България са с редуцирани наеми, другата половина не са “, показа ръководителят на студентските препоръки Даниел Парушев, пред БНР.

С настояването им все още са се съобразили 15 от общо 52 висши учебни заведения у нас. Сред университетите, които също са понижили наемите си за общежития, са Аграрният, Шуменският и Тракийският, както и Стопанската академия в Свищов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР