Такива случаи са изолирани, те се случват на хора, които

...
Такива случаи са изолирани, те се случват на хора, които
Коментари Харесай

Румен Дунев: В България битува чувството за безнаказаност frognews.bg

Такива случаи са изолирани, те се случват на хора, които разсъждават, че могат да останат безнаказани, че са над закона, че има чадър над тях. Tези хора, в случай че не тази седмица, то след време приключват по този метод ", разяснява ръководителят на Българската федерация по авто спорт Румен Дунев в студиото на  " България заран ".

Той акцентира, че има условие всички състезатели преди старт да минават през наложителен тест за алкохол и опиати. 

" Алкохолът и опиатите не вършат качествата на водачите по-добри, дават подправена самонадеяност, която неведнъж приключва трагично ", съобщи Дунев.

 

Според него един от методите за ограничение на тежките произшествия е приемането на нов Закон за придвижване по пътищата. Той акцентира, че все още се вършат голям брой ремонти, които не дават резултат.

 

" Депутатите не могат да се обединят към новия Закон за придвижване по пътищата, в който са заложени доста детайли, които като специалисти считаме, че ще понижат броя на тежките произшествия и жертвите, събираемостта на санкциите ще се усъвършенства. За този закон не се изискват средства, а хората да не помнят, че имат партии и цветове ", сподели Дунев.

 

Друг проблем, който гостът уточни, е неналичието на централизация при водачите - притиснати от битовизмите, водачите не мислят за пътя и придвижването, а се разсейват зад кормилото.

Дунев разкритикува махането на разграничителните колчета по част от трасето в Кресненското дефиле. Те потвърдиха, че могат да понижат тежките произшествия с жертви, които бяха постоянно събитие в региона. 

 

" Това е нещо, което работи и пази човешки животи. Не би трябвало да бъде отстранено с лека ръка. Анализът на такава предпазна мярка би трябвало да се разшири и да се приложи на пътя край Микре, да вземем за пример. Този път можеше да употребява положителната процедура на Кресна и да се похвалим в края на годината, че сме избавили човешки животи ", посочи Дунев.

 

И добави, че на сериозни сектори, в които се организират и автомобилни надпревари - като прохода Шипка, се правят поправки, които пазят водачите - в това число слагането на специфични защитни загради за мотористи.

А на феновете на високите скорости Румен Дунев предложи да посетят " Писта София ", която ще събере най-хубавите състезатели на България на 24 септември на пътен възел " Бояна ".

 

" Освен че ще създадем неповторимо по мащабите си съревнование, нашата цел като федерация е да приобщим всички младежи с бензин и адреналин в кръвта, да създадем привички и през приложните шампионати те да станат професионални състезатели. Младите хора, които вършат недомислени действия на пътя - пречупени през призмата на приложните шампионати един ден могат да станат първенци на България ", уверен е Дунев. 

 

Последното надпревари на възел " Бояна " е било през 2009 г. На надпреварата в събота са поканени Петър Стойчев, Кубрат Пулев, Данчо Йовчев. Дунев посочи, че от 9 до 17:30 часа ще бъдат затворени бул. " България " и едното платно на Околовръстното шосе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР