Такава трагедия дори в Украйна няма, защото всичко е концентрираното

...
Такава трагедия дори в Украйна няма, защото всичко е концентрираното
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Ще стане страшно, ако улемите призоват за световен джихад

Такава покруса даже в Украйна няма, тъй като всичко е съсредоточеното на една доста дребна територия. Тези хора са като в кувьоз, никой не ги желае. Те няма къде да идат. Това сподели в ефира на Нова ТВ арабистът проф. Владимир Чуков.

Хамас е нелегално ръководеща формация в линията Газа. Трудно е да се каже дали е мечтана или нежелана формация. Те са мощни, тъй като хората нямат друга алтернатива, с изключение на да живеят там. Те са горе долу като Ислямска страна. Терористите постановат налози, които хранят и отглеждат Хамас, изясни специалистът.

Проф. Чуков показа за какво съгласно него се е провалила концепцията на Нетаняху за линията Газа.

През линията минават десетки палестински служащи, които получават парите си от страната Израел. Затова те няма да ни атакуван, макар че както настояват локални източници, Нетаняху е бил предизвестен три дни по-рано за кървавата офанзива.

Според арабистът решението на Европейски Съюз да продължат помощите за палестинците е верен ход. По този метод палестинците на Западния бряг ще продължат да си получават парите и няма да посмеят да се вдигнат против Израел. Така Европейски Съюз си купува успокоение, тъй като другояче може да стане ужасно, разяснява професорът.

Европейски Съюз ще не престават с помощите за палестинците, с цел да не се вдигнат и хората от Западния бряг. Това е доста положително решение, тъй като си купува спокойствието. Засега ОАЕ са напълно на страната на Израел.

По думите му Съединени американски щати се безспокоят за положението на еврейската войска, тъй като това, което направиха Хамас, е нещо невиждано. За първи път интервенцията в линията Газа ще бъде командвана не от Израел, а от Съединени американски щати. Връзката сред Съединени американски щати и Израел е бетонирана. Русия и Китай нямат това въздействие, което имат Съединени американски щати. Има консенсус сред републиканци и демократи. Съединени американски щати към този момент изпрати първия самолетоносач. Те приготвят и втори самолетоносач, който ще бъде позициониран наоколо до линията Газа и най-вероятно оттова ще управлява бъдещите военни дейности, уточни специалистът.

Проф. Чуков счита, че към този момент най-малко няма данни Хизбула да се намесва в спора. Но локалните улеми са декларирали, че в случай че Съединени американски щати се намеси, тогава ще призоват за международен джихад, което е нещо ужасно.

Много ми се желае този гърмеж да не се принесе в Европа.(…) Мисля, че огромна роля ще изиграе Етипет. Той може да натисне Хамас за решение на спора, сподели в умозаключение проф. Чуков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР