Такава кампания НОИ прави за втора поредна година - през

...
Такава кампания НОИ прави за втора поредна година - през
Коментари Харесай

Внимание! 81 000 Бъдещи Пенсионери Ще Получат Писмо До Дни! Изненада От Нои!

Такава акция Национален осигурителен институт прави за втора поредна година - през 2017 година персонални писма получиха 82 782 души. Целта на уведомяването е да бъде обезпечено задоволително време на бъдещите пенсионери да се погрижат за набирането и оформянето на всички нужни документи по отношение на излизането им в пенсия. Това освен обезпечава успокоение на лицата при подготовката на пенсионирането, само че и усъвършенства самото пенсионно произвеждане.

През 2019 година изискуемата за дамите възраст за придобиване право на пенсия за застрахователен стаж и възраст е 61 години и 4 месеца, а за мъжете - 64 години и 2 месеца. Правото на пенсия се придобива при съществуване на 35 години и 8 месеца застрахователен стаж за дамите и 38 години и 8 месеца застрахователен стаж за мъжете.

Необходимо е обаче и двете условия (за навършена възраст и за добит застрахователен стаж) да са изпълнени по едно и също време.

Националният застрахователен институт предлага на обезпечените лица да се снабдят с личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национален осигурителен институт. Такъв код те могат да получат във всяко териториално отделение на институцията. ПИК дава елементарен и комфортен метод за прилагане на редица електронни и административни услуги през интернет страницата на Национален осигурителен институт, както и разрешава на потребителите да проследят осигурителната си история в Регистъра на обезпечените лица.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР