Тъкър Карлсън ще бъде първият западен журналист, който да интервюира

...
Тъкър Карлсън ще бъде първият западен журналист, който да интервюира
Коментари Харесай

Американският журналист Тъкър Карлсън ще интервюира Путин

Тъкър Карлсън ще бъде първият западен публицист, който да интервюира съветския президент Владимир Путин на четири очи, откогато стартира пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Във видеоклип, оповестен в X, прочут до неотдавна като Twitter, телевизионният водещ споделя, че желае да направи изявлението, тъй като " американците имат право да знаят всичко за войната, в която са забъркани ".

Все още няма коментар от Кремъл.

Посещението на 54-годишния публицист в Москва беше необятно отразено в съветските държавни медии, като съвсем непрестанно се показваше всяка негова стъпка.

" Очевидно е, че има опасности при даването на сходно изявление, тъй че го обмисляхме в продължение на доста месеци ", сподели Карлсън във видеото с анонса си.

Той добави, че самичък е платил за пътуването до Русия и е желал да направи изявлението, тъй като " множеството американци не са осведомени " за спора, който " прекроява света ". това бе косвено обвиняване към главните медии.



Откакто е почнала войната в Украйна, споделя той, западните публицисти са интервюирали неведнъж украинския президент Володимир Зеленски, който преди този момент са наричали " деспот ".

Но това са " пиперливи сесии ", целящи да засилят настояването на Зеленски Съединени американски щати да се включват от ден на ден във войната, счита Карлсън.

" Това не е публицистика - това е държавна агитация. "

Междувременно " нито един западен публицист не си е направил труда да интервюира " Владимир Путин - сподели Карлсън.

Стив Розенберг, редактор на Би Би Си за Русия, разгласява, че Би Би Си е " подала няколко молби до Кремъл през последните 18 месеца. Винаги сме получавали " не ".

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна опустоши страната и нейния народ.

Организацията на обединените народи съобщи, че съветските сили са виновни за изнасилванията, " необятно публикуваните " изтезания и убийствата в Украйна.

След противозаконното завладяване на Крим през 2014 година Русия анексира още четири района на Украйна.

А Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на Владимир Путин, обвинявайки го във военни закононарушения и нелегално депортиране на деца от Украйна в Русия.

На територията на Русия публицистите са подложени на изключителни ограничавания за отразяване на събитията - на медиите е неразрешено да назовават това " война ": би трябвало да се назовава " специфична военна интервенция ".

Руските държавни медии се радват на визитата на Тъкър Карлсън. Вътре във деликатно режисираната телефонна връзка на Путин, Тъкър Карлсън е открит бранител на Русия от началото на войната. Точно преди нахлуването на Русия той съобщи, че " омразата към Путин се е трансформирала в съществена цел на американската външна политика ", само че прикани феновете си да се запитат за какво.

" Путин наричал ли ме е в миналото расист? Заплашвал ли е да ме уволни за това, че не съм склонен с него? " Карлсън съобщи, че съветските войски са почнали да се струпват на границата с Украйна. " Това са обективни въпроси и отговорът на всички тях е: Не. Владимир Путин не е направил нищо от това. "

След като Русия нахлу в страната, той леко промени тона си по време на друго предаване, като сподели: " Владимир Путин стартира тази война... Той е отговорен за това, което виждаме довечера в Украйна ".

Кога тъкмо ще се състои изявлението, не е ясно, само че Карлсон съобщи, че то ще бъде качено онлайн и без редакция в профила му в X. Елон Мъск, който е притежател на платформата, " даде обещание да не потиска или блокира изявлението ", написа BBC.

Карлсън беше един от най-рейтинговите водещи на американската кабелна телевизия - само че предходната година ненадейно напусна Fox News.

Докато работеше в американската мрежа, неговите излъчвания постоянно определяха дневния ред на консерваторите, а оттова и на Републиканската партия.

Той имаше голямо въздействие като водещ на късно вечерно политическо токшоу сред 2016 и 2023 година и от този момент започва предаване по X.
ТЕМА преди 51 минути 1347 преди 11 часа 2081 преди 15 часа 2728
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР