Така той отговори на критиките от Чък Шумър - лидера

...
Така той отговори на критиките от Чък Шумър - лидера
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ защити срещите с руските си колеги

Така той отговори на рецензиите от Чък Шумър - водача на демократическото малцинство в Сената на Съединени американски щати.

Шумър сподели по-рано, че има нещо съмнително в това, че на шефовете на две съветски шпионски служби, попадащи под наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз, е било разрешено да посетят Вашингтон предходната седмица и да се срещнат с висши американски представители.

Всъщност шефовете не на две, а на три съветски спецслужби посетиха Съединени американски щати . Руската делегация е била в състав Игор Коробов, началник на Главно ръководство на Генералния щаб на съветската войска (известно преди като ГРУ), Александър Бортников, шеф на ФСБ и Сергей Наришкин, началник на Службата за външно разузнаване на Русия.

В писмо до Шумър Помпейо уточни, че и предходни американски администрации са се срещали с шефове на съветското разузнаване. Той уточни, че измежду разискваните тематики са били: битката с тероризма, авиационната сигурност и предотвратяването на завръщането на задгранични бойци (джихадисти) в двете страни. Преди няколко дни съветски изтребител прелетя единствено на 1.5 метра от американски разследващ аероплан над Черно море.

Политолог: Важното в ”Кремълския доклад” е засекретено >>

Според Шумър срещата е събудила съмнение, тъй като се е състояла броени дни преди решението на администрацията на Тръмп да не вкарва нови наказания против съветски политици и олигарси поради съветската интервенция в американските избори през 2016 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР