Така наречените ”партии на статуквото” се правят на умрели лисици.

...
Така наречените ”партии на статуквото” се правят на умрели лисици.
Коментари Харесай

Николай Милчев: Лисиците от статуквото чакат новите да се провалят

Така наречените ”партии на статуквото” се вършат на умрели лисици. Много се надяват, че новите няма да стигнат до сполучлив край. Разчитат, че ще се провалят, с цел да останат те единствена опция. Не виждат нито за миг бъдещето без личните си фотоси по стените. Мислим си, че Борисов е управлявал 12 години. Но има чувство освен за безкрайност, а за спряло време. В него е доста комфортно - Вазов го е описал ослепително в “Под игото”. Сега времето става бързо и в него са вероятни неточности. Но е значимо да не се връщаме обратно.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " поетът и журналист Николай Милчев.
Той разяснява следизборната конюнктура у нас. Часове откакто стана явен изборният резултат от балотажа Милчев разгласява есе, в което прикани Румен Радев и Илияна Йотова да " внимават в картинката " и предизвести - хората с костюмчетата по стълбата са рискови:

" Видяхте ли какъв брой хора потеглиха след него по тая стълба – ще си счупят краката да вървят нагоре. Вярно, в този момент е време за фойерверки и шампанско, за хора и ръченици, за кимане с глава и утвърждение, само че стълбата, стълбата... И новите костюмчета... Те са безконечни, само че и рискови, господин Президент ", написа преди към седмица Милчев.

" Опасявам се от многото гласове, които ще чуем в този момент за несмиряване, от които години наред не чувахме нищо. В момента излизат обстоятелства от хора, които не са говорили тези неща доскоро. Въртележка от кончета се върти. Това е лунапарк, латерна. Започват да се явяват и други гласове и сложното е да се разбере кой го прави поради стълбата и кой го прави поради това, че естественото му положение е да е почтен и честен ", уточни Милчев.
Той изрази вяра, че държавно управление ще може да се сформира. Проблемът съгласно него е в това, че не се случва това, което се приказва обществено.
" Непрекъснато се приказва, че не са значими личностите. Но след това се опира до това. Днес слушах Кристиан Вигенин, който направи подмятания и сподели, че би трябвало да се взе участие с партийни фигури, с цел да се ангажират партиите, а не да се бяга от специалисти ", разяснява още Милчев.

Поетът разяснява и изборната интензивност в Турция. Според него е била разиграна етническата карта.

" Показаха какво могат и каква война могат да разпалят. Това бе политическо военно образование по границата ", уточни Милчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР