Така наречените бързи кредити“ са продукти, които биват предпочитани от

...
Така наречените бързи кредити“ са продукти, които биват предпочитани от
Коментари Харесай

Клиенти покриват бързи кредити със заем от банката

Така наречените „ бързи заеми “ са артикули, които биват желани от някои консуматори заради две съществени аргументи – ускорена и облекчена като документи процедура по разпределяне на сумата и занижени условия за платежоспособност (за доказуем приход, за кредитна история, за поръчителство и други). Подобен тип кредитни артикули е с по-високо общо оскъпяване спрямо банковите заеми и със доста по-кратък период на погашение и постоянно потребителите им осъзнават на по-късен стадий, че са поели отговорности, които натоварват бюджета им и обслужването на месечните вноски става невероятно с времето, показва Мария Павлова, специалист в Creditland.

Поради тази причина всеобщото питане, което получаваме, е искане за сливане на няколко отговорности по бързи заеми (често и артикули на погашение и кредитни карти с използвани лимити) и рефинансирането им посредством банков потребителски заем за разсрочване на цялото обвързване за по-дълъг интервал на доста по-ниска рента, което от своя страна води до облекчение на бюджета на кредитоискателя.

Възможността това да се осъществя зависи от два съществени фактора – прецизност в изплащането на настоящите кредитни отговорности (да няма просрочия) и чист месечен приход в размер, покриващ възможна вноска по новоотпуснатият заем, която вноска не надвишава 45-55% от чистия месечен приход. Статистически, по-малко от една четвърт от сходни запитвания приключват с мечтаното рефинансиране, точно заради сегашни просрочия или непълен размер на доказуемите приходи. Затова идващите рекомендации може да бъдат от изгода за сегашни и бъдещи консуматори на кредитни артикули.

Когато е незабавно

Тук основният миг е персоналната реалистична преценка дали зародилата потребност от средства е заради случаен случай или е наклонност, т.е липсва финансова просвета. Разликата е напълно ясно откроима – при непредвидена обстановка, която може да се случи на всеки, незабавно взетият заем е един. След това потребителят може да го рефинансира при по-добри условия, в случай че в бързината не е подбрал преференциален артикул, да го изплати или погаси предварително. Ако потребността да се „ прибавят “ средства към месечният приход е честа, явно приходът е непълен за покриване на ежемесечните и нормални разноски. При подобен систематичен дефицит, взимането на заеми от вида „ до заплата “ е анти-решение, защото се покачват разноските, вместо приходите за идните месеци или години. В случая незабавното в действителност е предвидимо и в случай че потребителят не откри метод да увеличи приходите или да понижи разноските си и продължи да взима заеми, заплахата от влизане в дългова серпантина е сериозна.
 
 istock istock
Какво е дългова серпантина?
 
Най-общо казано, това е обстановка, в която се взима заем, с цел да се погаси вноска по различен заем, по-късно трети, с цел да погасят вноски по предходните, в това число да се покрият нормални настоящи разноски и така нататък В резултат като месечен баланс, вноските по отговорностите надвишават прихода, просрочените отговорности се оскъпяват и с наказателни лихви и такси, а неплащаните рано или късно стават изискуеми по правосъден ред. Излизането от дългова серпантина е тежък развой и в множеството случаи постанова финансова помощ от близки, започване на втора работа, продажба на автомобил или парцел.
 
Когато не е незабавно
 
Планирайте. Например, в случай че имате потребност от средства за ремонт, отделете време и проучете всички благоприятни условия – какъв заем и при какви условия биха ви отпуснали банки или небанкови институции, за какъв период и какъв би бил размера на месечната погасителна вноска. Дори е целесъобразно да започнете точно от въпроса: каква месечна вноска мога да си разреша, без да застраша бюджета си за месеци или години напред? Оттук, с пресмятане на периода, лихвените и други условия в противоположен ред, ще се получи оптималната сума на заема за ремонт. Това е нормална част от кредитната консултация, само че в случай че сте се насочили към финансови институции, си заслужава да извършите изследването сами – поискайте предложения, помолете да ви разяснят всички параметри, сравнете и изберете. Тогава можете без стрес да вземете осведомено решение.

Внимавайте за съмнителни разгласи за заеми

Когато потърсите кредитна консултация
 
За страдание, част от клиентите, които търсят консултация, показват непълна или неточна информация за приходите, кредитните отговорности и просрочията по тях, евентуално с вярата, че няма да бъде осъществена инспекция на в началото декларираните данни. Но това не е допустимо – данните в Централният кредитен указател, в Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите и така нататък са налични и всяка банка или различен заемодател ще ревизира, преди да утвърди разпределяне на заем. Заради рестриктивните мерки, свързани със отбрана на персоналните данни, инспекциите не стават автоматизирано, само че при определяне на разминаване, най-често следва отвод и резултатът е загуба на време, плюс диря в архива със запитвания на съответната финансова институция.
 istock istock
Друго срещано безпокойство на клиенти е даване на информация за персонални данни, финанси, парцели, фамилно състояние и други Подобно терзание е ненужно, тъй като кредитните медиатори подсигуряват конфиденциалност за всички данни и условия, свързани с клиентите им като дават данни единствено на банките и финансовите институции, чиито кредитни артикули оферират само по отношение на търсеното кредитно финансиране от клиента им.

Предвид сериозността на множеството обстановки на клиенти с бързи заеми, е извънредно значимо да се обърнете навреме към способен кредитен съветник. Информирайте се добре каква услуга заявявате и какво можете да очаквате. Важно е да се прави разлика сред самостоятелен и привързан кредитен медиатор. Необвързаните кредитни консултанти оферират услугите на преобладаващата част от банките у нас. Попитайте ги кои са техните банки-партньори и каква палитра кредитни артикули могат да предложат.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР