Така, както Надал го може - с много сила, упоритост

...
Така, както Надал го може - с много сила, упоритост
Коментари Харесай

Матадор на прага на историята

Така, както Надал го може - с доста мощ, непримиримост и испанска пристрастеност. Така Матадора завоюва своята 19-а купа от Големия шлем! В Ню Йорк той победи руснака Данийл Медведев - апетитен за един от най- перспективните млади гении.
След съвсем 5 часа: Рафаел Надал завоюва 19-а купа от Шлема Матадора се оправи с Данийл Медведев в зрелищен край в Ню Йорк
Цялата кариера на Рафаел е такава. Упоритостта му, желанието да бъде най-хубав, че даже и странните суеверни привички предопределят той постоянно да е измежду любимците. Надал става професионален тенисист през 2002 година, на 15 години и 10 месеца печели първата си победа в тура. Само 8 други тенисисти могат да се похвалят с първи триумф преди навършването на 16 години.

Снимка: Getty Images

И по този начин, мач след мач, година след година, купа след купа... Надал окупира върха!

Първият му трофей идва във витрината през 2004 година Той го печели в полския град Сопот. И сякаш магията стартира да се случва!



2005 година - 11 трофеи! Испанецът провокира същински възторг! Особено на " Ролан Гарос ".

Надпреварата във Франция е една от най-важните за годината. Тя е част от влиятелния Голям шлем в тениса - четирите най-силни шампионата. На финала през 2005 година Надал побеждава Марлано Пуерта, откакто на полуфинал се е справил с тогавашния номер 1 в света Роджър Федерер. Първата купа от Големия шлем е реалност!

Снимка: Getty Images

Магията е почнала! Следват трофеи от " Ролан Гарос " през 2006, 2007, 2008 година Любимата настилка на Надал - клеят, му се отплаща за напъните, които поставя на нея. Неслучайно той носи и прякора Краля на алените кортове.

Това обаче не значи, че той е загърбил другите настилки!

През 2008 година Надал победи на " Уимбълдън " за първи път в кариерата си. " Жертва " на финала е Федерер, а мачът им се трансформира в една от актуалните класики в тениса.

Снимка: Getty Images

2009 година пък е време за първи (и единствен до момента) успех на Откритото състезание на Австралия. Отново Федерер, още веднъж 5 сета и още веднъж представление!

2010 година - първа купа от Откритото състезание на Съединени американски щати. Този път от другата страна на мрежата е Новак Джокович.

Снимка: Getty Images

Някак си тенисът в последните години се върти единствено към тримата хегемони!

Надал обаче е пореден. Той продължава да натрупа трофеи от Големия шлем, да печели точки и да спори с Ноле и Фед за първото място в света.

За да бъдем точни, след вчерашната си победа в Ню Йорк, Рафа има 19 трофеи от Големия шлем - 1 от Откритото състезание на Австралия, 12 от " Ролан Гарос ", 2 от " Уимбълдън " и към този момент 4 от Откритото състезание на Съединени американски щати.

Във Франция той няма никаква конкуренция! Джокович и Федерер имат по 1 купа от " Ролан Гарос " и нямат никакъв късмет да догонят испанеца.

На " Уимбълдън " ситуацията е по-различно. Там хегемон е швейцарецът с 8 трофеи, а Джокович има 5.

Снимка: Getty Images

Конкуренцията на Откритото състезание на Съединени американски щати обаче е нещо друго. С четирите си трофеи Надал " диша във врата " на един от най-големите си съперници! Той има единствено с 1 повече от рекордьорите Джими Конърс, Пийт Сампрас и Федерер. Въпреки че е на 38 години, швейцарецът още се държи и всява боязън в съперниците си. Другите две митове на тениса към този момент оставиха ракетите.

Ако Надал продължи да поддържа това галактическо равнище, той има действителния късмет да стане най-успешния тенисист в Ню Йорк. Предстои да забележим дали Матадора ще смъкна и този " бик "!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР