Така богословът проф. Иван Желев коментира пред кончината на Българския

...
Така богословът проф. Иван Желев коментира пред кончината на Българския
Коментари Харесай

Проф. Желев: Откакто Неофит не ръководеше Църквата, тя се разбуни като кошер

Така богословът проф. Иван Желев разяснява пред кончината на Българския патриарх Неофит.

" За страдание, в действителност в последните години, и изключително в последните месеци той не беше в положение да управлява църквата, както би трябвало и както правеше - с умения, със своята доброта, със своя такт, със устрема си никого да не обиди и всеки да бъде удовлетворен в своите положителни желания, а не в своите неприятни упоритости. Но, за жалост, някои хора злоупотребяваха, изключително откогато към този момент от няколко месеца той не ръководеше Църквата, видяхме какво стана и по какъв начин се разбуни като кошер всичко, тъй като някои хора си разрешиха неща, които не са разрешени за елементарния мирянин, пък какво остава за църковни водачи...  Но той ще остане в историята на БПЦ като положителния, като усмихнатия, като извънредно надарения патриарх ", съобщи проф. Желев.

След гибелта на патрираха би трябвало да се спре изборът на Сливенски митрополит, тъй като предпочитаната задача е още на следващия ден да се избере наместник на Светия синод, който да води съвещанията, а по-късно - в границите на три месеца, да бъде определен новият български патриарх, сподели богословът. Трабва да се спре и изборът на епископи, съобщи Желев. 

По протокол погребението на Неофит би трябвало да се насрочи от наместник-преседателя на Св. Синод, който в четвъртък ще изберат митрополитите. Според богослова, траурната гала може да се забави няколко дни. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР