Тахошайбата била манипулиранаАвтобус по линията София-Слънчев бряг се обърна в

...
Тахошайбата била манипулиранаАвтобус по линията София-Слънчев бряг се обърна в
Коментари Харесай

Шофьор обърна автобус в канавка на „Тракия“

Тахошайбата била манипулирана

Автобус по линията София-Слънчев бряг се обърна в канавка на автомагистрала “Тракия ”. Близо 20 души от пътуващите 31 индивида бяха ранени, само че по знамение злополуката се размина без жертви. Днес единствено двама от тях останаха на лекуване в болница “Свети Панталеймон ” в Ямбол.

Злополуката станала към 22 ч в понеделник на километър 296 в региона на Стралджа. По време на придвижване рейсът на компания “Юнион Ивкони ” ненадейно излязъл настрана от платното, заорал в канавка, обърнал се и минал по инерция над 50 метра, преди да спре. Докато се влачил, се пробил резервоарът му и дизеловото гориво заляло куфари и чанти в багажните отделения. Имало е действителна заплаха авариралият рейс да избухне в пламъци, само че пожарът се разминал на косъм. Макар и множеството ранени, изпадналите в потрес пасажери съумели сами да излязат през счупените стъкла в предната и задната част.

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане против 49-годишния водач за причиняване на две междинни телесни повреди по несъобразителност. Мъжът е бил арестуван с полицейска мярка до 24 часа, само че магистратите няма да желаят за него непрекъснат арест.
 Раненият при злополуката Димитър Недялков от Несебър остава на лекуване в ямболската болница. Раненият при злополуката Димитър Недялков от Несебър остава на лекуване в ямболската болница.
Три са версиите за аргументите за случая. Водещата е, че водачът е бил изнемощял и е задремал на кормилото. Тя се поддържа от изказвания на пасажерите от предните седалки, които се опитвали да си приказват с него и да му пускат музика, с цел да го държат безсънен. Друга свидетелка твърди, че този лидер на рейса я е возил и същия ден сутринта от Слънчев бряг до Пловдив, т.е. – той е карал и на отиване до София, и на връщане. Шефовете му не изключват да е взел курса на собствен сътрудник, без да заяви на диспечерите. Тахошайбата на рейса била манипулирана и от нея не ставал явен нито маршрута, нито по кое време е имало почивки.

Втората версия е, че рейсът е засечен от незнаен автомобил и по тази причина е излязъл от пътя. Това е обяснил самият водач, само че очевидците са безапелационни, че не са видели такова нещо. Назначена е експертиза за техническото положение на рейса, която да ревизира и третата версия – че злополуката може да е породена от щета.

Транспортният министър подреди на някогашната ДАИ цялостна инспекция на компания “Юнион Ивкони ”. Инспектори ще видят каква е организацията на транспортите, графиците и спазването на условията за почивки на водачите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР