Таджикските власти са задържали девет души във връзка със смъртоносното

...
Таджикските власти са задържали девет души във връзка със смъртоносното
Коментари Харесай

Таджикистан задържа няколко души във връзка със смъртоносното нападение в Москва

Таджикските управляващи са задържали девет души във връзка със смъртоносното нахлуване в концертна зала край Москва, оповестиха локални медии в петък.

Новината идва, откакто на 22 март четирима въоръжени мъже наоколо до съветската столица с огнестрелни и запалителни оръжия. По-късно Руските управляващи оповестиха, че са задържали единайсет души, от които четирима са таджикистанци. Те за осъществяване на нападението.

Според източник от службите за сигурност на Таджикистан, на който медиите се базират, всички деветима са били арестувани от държавната работа за сигурност в квартал Вахдат в покрайнините на Душанбе на 25 март и са били отведени в столицата.

Твърди се, че те са обвинени и във връзки с групировката " Ислямска страна " (ИД) , която пое отговорност за нападението. Отделен източник в Душанбе сподели пред радио RFE/RL в петък, че измежду арестуваните има няколко младежи.

" Ислямска страна - Хорасан ", секта на ИД, пое отговорност за офанзивата, само че съветски публични лица, без да показват доказателства, че Украйна и Западът имат роля в нападението. Киев да е забъркан, а украински публични лица споделят, че Москва прокарва това изказване като предлог, с цел да ускори бойните си дейности в Украйна.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби сподели, че обвиняването на Русия за украинско присъединяване в нападението е " нелепост и агитация ", и повтори, че Съединените щати са предали на съветските служби за сигурност подробна информация за екстремистко нахлуване в Москва преди офанзивата на 22 март.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР