Таджикистанският гражданин, застрелял вчера двама души на най-голямото летище в

...
Таджикистанският гражданин, застрелял вчера двама души на най-голямото летище в
Коментари Харесай

Мъжът, застрелял двама души на летището в Кишинев, е издирван за отвличане

Таджикистанският жител, прострелял през вчерашния ден двама души на най-голямото летище в Молдова , е търсен в родината си по отношение на похищение на локален банков служител , оповестиха таджикистанските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Главната прокуратура на Таджикистан уточни, че името на причинителя е Рустам Ашуров , и добави, че той е член на „ проведена незаконна група “ , която на 23 юни е отвлякла заместник-директора на банка в таджикистанската столицата Душанбе.

Държавното обвиняване на Таджикистан добави, че след образуването на наказателно дело по случая 43-годишният Ашуров, който е гражданин на Душанбе, е избягал в Молдова през Турция „ с задачата да се укрие в страните от Европейски Съюз “.

След като дошъл на интернационалното летище в молдовската столица през вчерашния ден , му било отказано да влезе в Молдова, при което когато бил отведен от дежурните гранични служители на реда той съумял да грабне оръжието на единия от тях и да простреля смъртоносно двама души от чиновниците по сигурността на летището. При нападението е бил ранен и пасажер.

При обезвреждането си след намесата на молдовските специфични сили Ашуров е получил тежки пострадвания и е бил настанен в болница, съобщи основният прокурор на Молдова Йон Мунтяну. Прокуратурата проверява случая като вероятен терористичен акт, добави той.

Молдовският президент Мая Санду съобщи през вчерашния ден, че двамата убити са граничен служители на реда и чиновник по сигурността на летището.

Началникът на молдовската полиция Виорел Чернауцяну сподели пред кореспонденти, че казусът не крие някакви по-големи закани за сигурността на Молдова.

Помолен да разяснява дали Ашуров не е обвързван с съветската наемническа група „ Вагнер “ , Чернауцяну отговори, че няма данни обвиненият „ да има отношение към военни или паравоенни структури “, и добави, че името му не е оповестено в нито един интернационален лист за търсени лица.

Откакто Русия нахлу в Украйна , прилежаща Молдова - страна с към 2,6-милионно население и претендент за участие в Европейски Съюз от юни предходната година - беше изправена пред голям брой рецесии.

Те включваха остра енергийна рецесия през зимата , откакто Русия фрапантно понижи доставките на газ, и повтарящи се антиправителствени митинги, проведени от към този момент оповестена отвън закона другарски настроена към Русия партия против прозападните ръководещи.

Молдовското управление неведнъж упрекна Москва в образуване на акции за дестабилизиране на Молдова, която сходно на Таджикистан до 1991 година е руска република.

Летището в Кишинев възобно естествената си работа след случая, оповестяват организациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР